Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου spring rolls, με γέμιση από μπανάνα, μήλο, και σοκολάτα!! Αρωματισμένα με κανέλα και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με ζάχαρη άχνη, και σιρόπι σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Μπορείτε να παραλάξετε τη γέμιση με ψιλοκομμένες φράουλες, αχλάδι, κ.λ.π.
Υλικά για 12 spring rolls:
Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
5-6 μπανάνες
1 μεγάλο μήλο4 κουτ. σ. ζάχαρη καστανή
1 κουτ. σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
2 κουτ. σ. κονιάκ, ή μαύρο ρούμι
300 γρμ. κουβερτούρα Nestle 35% κακάο (1 1/2 πλάκα των 200 γρμ.)
ελαιόλαδο, ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για γαρνίρισμα:
ζάχαρη άχνη
σιρόπι σοκολάτας, ή σιρόπι καραμέλας
Σιρόπι σοκολάτας:
100 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
80 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. γλυκόζι, ή μέλι
1 κουτ. γλ. ουίσκι
Εκτέλεση:
Σιρόπι σοκολάτας:
1.Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, και την λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος, και το ουίσκι, στο φούρνο μικροκυμάτων, σιγά-σιγά να μην την κάψουμε, ανακατεύοντας τακτικά.
2. Προσθέτουμε τη γλυκόζη, ή το μέλι, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρεται χλιαρή. Αν όταν κρυώσει σφίξει, την ζεσταίνουμε ελαφρώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Spring rolls:
1. Κόβουμε τις σοκολάτες κομματάκια, εκεί που κόβονται. (Θέλουμε 60 κομματάκια)
2. Καθαρίζουμε, και χαράζουμε τις μπανάνες στη μέση. Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Έτσι έχουμε φετούλες κομμένες στη μέση.
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα, και το περνάμε στο χοντρό του τρίφτη.
4. Το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, και ανακατεύουμε απαλά.
5. Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας προς τη μέση, τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί.
6. Τοποθετούμε 2 κουταλιές περίπου, (υπολογίζουμε μισή μπανάνα), από το μείγμα μας, διαγώνια σχεδόν στην άκρη της μίας γωνίας.
Σιρόπι σοκολάτας:
1.Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, και την λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος, και το ουίσκι, στο φούρνο μικροκυμάτων, σιγά-σιγά να μην την κάψουμε, ανακατεύοντας τακτικά.
2. Προσθέτουμε τη γλυκόζη, ή το μέλι, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρεται χλιαρή. Αν όταν κρυώσει σφίξει, την ζεσταίνουμε ελαφρώς σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Spring rolls:
1. Κόβουμε τις σοκολάτες κομματάκια, εκεί που κόβονται. (Θέλουμε 60 κομματάκια)
2. Καθαρίζουμε, και χαράζουμε τις μπανάνες στη μέση. Κατόπιν τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Έτσι έχουμε φετούλες κομμένες στη μέση.
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο στη μέση. Αφαιρούμε τον πυρήνα, και το περνάμε στο χοντρό του τρίφτη.
4. Το βάζουμε σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, και ανακατεύουμε απαλά.
5. Διπλώνουμε το φύλλο κρούστας προς τη μέση, τόσο, όσο για να τετραγωνιστεί.
6. Τοποθετούμε 2 κουταλιές περίπου, (υπολογίζουμε μισή μπανάνα), από το μείγμα μας, διαγώνια σχεδόν στην άκρη της μίας γωνίας.
7. Προσθέτουμε από πάνω 5 κομματάκια σοκολάτας, το ένα δίπλα στο άλλο.
8. Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση.
8. Πιάνουμε τη μία γωνία και αρχίζουμε να τυλίγουμε, μέχρι να φτάσουμε στη μέση.
Εκεί διπλώνουμε τις άκρες, προς τα μέσα, (φάκελο) για να μην φεύγει η γέμιση.
Συνεχίζουμε το τύλιγμα, και βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του "φακέλου" ώστε να κολλήσει το spring roll και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
9. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
10. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
11. Βάζουμε σε πιατάκια 2-3 spring rolls, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω με λίγη άχνη ζάχαρη, και σιρόπι σοκολάτας, ή αν θέλουμε με σιρόπι καραμέλας.
Επίσης σερβίρονται καταπληκτικά με κρεμ ανγκλέζ, ή με παγωτό.
Μυστικό:
10. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα λάδια.
11. Βάζουμε σε πιατάκια 2-3 spring rolls, και σερβίρουμε πασπαλίζοντας επάνω με λίγη άχνη ζάχαρη, και σιρόπι σοκολάτας, ή αν θέλουμε με σιρόπι καραμέλας.
Επίσης σερβίρονται καταπληκτικά με κρεμ ανγκλέζ, ή με παγωτό.
Μυστικό:
Αν θέλετε ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Θα πρέπει όμως να έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς το φύλλο, πριν το γεμίσουμε, και το τυλίξουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου