Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Oreo φοντάν σοκολάτας

Μια τέλεια συνταγή φοντάν, (σουφλέ) με μπισκότο oreo, καβουρδισμένο αμύγδαλο, και σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι. Όταν τα σπάτε, ξεχειλίζουν από ρευστή σοκολάτα, και άρωμα oreo και πορτοκάλι. Απλά θεϊκά!!
Υλικά για 8 φορμάκια μιας χρήσεως:

Φοντάν:
100 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
50 γρμ. αμυγδαλόσκονη, από ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
200 γρμ. βούτυρο ανάλατο
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Καβουρδίζουμε στο φούρνο ελαφρώς τα αμύγδαλα, τα κρυώνουμε, και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι, μαζί με τα oreo.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι δύο φορές.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο, και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
5. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε.
6. Χαμηλώνουμε σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, και ρίχνουμε το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα oreo, και τελειώνουμε ανακατεύοντας απαλά με το σύρμα να ενσωματωθούν. Δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα, ίσα να απορροφηθούν τα υλικά.
7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τα φορμάκια. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι,
και γεμίζουμε τα 3/4 με το μίγμα.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C. στη μεσαία θέση στον αέρα, για 10' λεπτά.
9. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να σταθεροποιηθούν, και τα ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατάκι.
10. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, ή με σάλτσα πορτοκάλι συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια, ή παρφέ, γαρνιρισμένο με λίγο σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF