Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Frosting καραμέλας, για γαρνίρισμα ή επικάλυψη

Frosting καραμέλας για να γαρνίρουμε, ή να επικαλύψουμε πάρα πολλά γλυκά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για γέμισμα κάποιων γλυκισμάτων.
Υλικά:
350 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ. ζάχαρη άχνη
30 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
230 γρμ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε
80 γρμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ  σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν, και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και τη βανίλια.
3. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια-ψηλή, και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει.
4. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί. Δεν το χτυπάμε πολύ, και δυνατά, διότι μπορεί να κόψει το μίγμα.
5. Τέλος προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί.
6. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πριν τη χρήση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF