Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σοκολατένιες κούπες

Εύκολες, γρήγορες, καταπληκτικές σοκολατένιες κούπες!! Φτιάξτε απλά και γρήγορα σοκολατένιες κούπες, και γεμίστε τις με ότι σας αρέσει... μους, παγωτό, ζελέ, σαντιγί, φρούτα, κ.λ.π.. Φτιάξτε απίθανα και πρωτότυπα γλυκά, για κάθε στιγμή, και εποχή.
Υλικά:
σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
μερικά μικρά μπαλόνια
προαιρετικό, λίγο άρωμα, όπως, ουίσκι, πορτοκάλι, κ.λ.π.
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2. Την αδειάζουμε σε ένα μέτριο μπολ, και τη αφήνουμε να κρυώσει, χλιαρή, περίπου 35 βαθμούς C. για να μην σπάνε τα μπαλόνια.
3. Φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας, όχι στο μάξιμουμ, λίγο χαλαρά.
5. Στρώνουμε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα, ή στον πάγκο μας.
6. Παίρνουμε μια κουταλιά τις σούπας σοκολάτα, και την απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα 4-5 εκ. διάμετρο, φτιάχνοντας έτσι την βάση.
7. Βουτάμε όρθιο και σταθερά, ένα μπαλόνι στη σοκολάτα, μέχρι εκεί που να σχηματίζει ένα ικανοποιητικό σχήμα κούπας.
8. Τοποθετούμε αμέσως το μπαλόνι, επάνω στη βάση σοκολάτας όρθιο, και πιέζοντας ελαφρά, ώστε να στέκεται το σχήμα κούπας επίπεδα, και να μην μας γέρνει.
9. Φτιάχνουμε έτσι ένα-ένα, όσα μπαλόνια θέλουμε.
10. Αφήνουμε τα μπαλόνια σε δροσερό μέρος, ή για 5 λεπτά στο ψυγείο, να κρυώσει και να σκληρύνει η σοκολάτα.
11. Με μια καρφίτσα, ή ένα καλαμάκι, σπάμε τα μπαλόνια, και τις ξεκολλάμε από το χαρτί.
Έτσι έχουμε τις υπέροχες αυτές σοκολατένιες κούπες, σε ελάχιστο χρόνο.
Που φυσικά... μπορούμε να τις φάμε.
Tips:
Αν τις θέλετε πιο παχές, μπορείτε να τις ξαναβουτήξετε στη σοκολάτα και δεύτερη φορά αφού παγώσουν, αλλά πριν τις βάλετε επάνω στη βάση. Δηλαδή, βουτάτε μια φορά, τις αφήνετε να σταθούν όρθιες στο αντικολλητικό χαρτί, και να παγώσει η σοκολάτα για 5 λεπτά στο ψυγείο, και τότε φτιάχνετε την βάση, τις ξαναβουτάτε, και τις τοποθετήτε επάνω στη βάση σοκολάτας.

Δείτε στο video πως φτιάχνονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF