Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Cheesecake Ferrero Rocher με πραλίνα-σοκολάτα, και μπισκότα oreo

Ακόμα μια υπέροχη συνταγή cheesecake με Ferrero Rocher, αλλά τώρα με κρέμα από πραλίνα, και σοκολάτα γάλακτος. Με βάση από μπισκότα σοκολάτας oreo, και τέλος με επικάλυψη γκανάζ, από σοκολάτα γάλακτος, Ferrero Rochers, και φουντούκια. Απλά δοκιμάστε την!! 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο, (πλάκα, όχι soft)

ή αν δεν το θέλετε με μπισκότα oreo:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο, (πλάκα όχι soft)
30 γρμ. ζάχαρη άχνη
20 γρμ. κακάο σκόνη

Για την κρέμα cheesecake, Ferrero Rocher:
100 γρμ. φουντούκια ψιλοκομμένα στο μούλτι
500 γρμ. τυρί κρέμα, (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρμ. πραλίνα φουντουκιού, (μερέντα ή nutella)
150 γρμ. κουβερτούρα σοκολάτα, γάλακτος ψιλοκομμένη
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
8 Ferrero Rochers, σπασμένα μέτρια

Για την επικάλυψη, γκανάζ:
200 γρμ. κουβερτούρα σοκολάτα, γάλακτος ψιλοκομμένη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
7-8 Ferrero Rochers, σπασμένα μεγάλα κομμάτια
100 γρμ. φουντούκια χοντροκομμένα στο μούλτι
Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo, με το λιωμένο βούτυρο, ή τα digestive τη ζάχαρη, και το κακάο.
2. Τα απλώνουμε, και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι, ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.
3. Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα φουντούκια, και το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου το χρησιμοποιήσουμε.

Κρέμα cheesecake, Ferrero Rocher:
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, και την αφήνουμε να κρυώσει.
2. Χτυπάμε στο μίξερ την πραλίνα με τη ζάχαρη άχνη, να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα.
4. Όταν ομογενοποιηθούν καλά, προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας, και ανακατεύουμε στη μεγάλη ταχύτητα, να γίνει ένα μίγμα απαλό σαν μους.
5. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, και προσθέτουμε τα 10 Ferrero Rochers σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
6. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Ολοκλήρωση:
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα cheesecake Ferrero Rocher.
2. Αφήνουμε 10 λεπτά, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα σπασμένα Ferrero Rochers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
3. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 1 - 1 1/2 ώρα να παγώσει η γκανάζ.
4. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
5. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.


1 σχόλιο:

Print this page

Print Friendly and PDF