Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα brownie cappuccino - σοκολάτα

Πολλοί από εμάς θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό για τον/την αγαπημένο/νη μας, και όχι να κάνουμε κάποιο δώρο. Για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου λοιπόν, σας ετοίμασα μια τούρτα με δυο κρέμες, σούπερ!! για να την μοιραστείτε με το ταίρι σας. Με βάση από υπέροχο brownie, μους cappuccino, κρέμα τυριού αρωματισμένη με cappuccino, και με επικάλυψη γκανάζ διπλής σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι. Μια συνταγή που ανεβάζει τη λίμπιντο!! Και... αν δεν είσαστε ακόμα ερωτευμένοι, σίγουρα θα ερωτευθείτε με το ταίρι σας. 
Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Για το Brownie:
110 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο
110 γρμ. βούτυρο φρέσκο, ή lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.
60 γρμ. κρόκοι αβγών
80 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
μια τσιμπιά αλάτι ψιλό
80 γρμ. αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
80 γρμ. rise crispy
180 γρμ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε

Για την μους cappuccino:
220 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
330 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
15 γρμ. έτοιμο καφέ espresso

Για την κρέμα τυριού:
380 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
140 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
25 γρμ. καφέ espresso
40 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. λικέρ, (αμαρέτο, κουαντρό, baylis κ.λ.π)

Για την γκανάζ σοκολάτας:
290 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρμ. γλυκόζη
250 γρμ. μαύρη σοκολάτα υγείας, τεμαχισμένη
50 γρμ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. ουίσκι
Εκτέλεση:

Brownie:
1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν. Την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, σε χλιαρή.
2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
3. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, και προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το rise crispy, και το τυρί κρέμα, αφού το έχουμε μαλακώσει πρώτα με το σύρμα. Ομογενοποιούμε καλά με την μαρίζ.
5. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι καρδιά, και ψήνουμε στους 180ο C. για 12 - 15 λεπτά περίπου.

Μους cappuccino:
1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε επάνω στη τεμαχισμένη σοκολάτα, προσθέτοντας και τον καφέ espresso.
2. Ομογενοποιούμε καλά με μια μαρίζ, και την κρυώνουμε.

Κρέμα τυριού:
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.

Γκανάζ σοκολάτας:
1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με την γλυκόζη.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ουίσκι, και την αδειάζουμε στις τεμαχισμένες σοκολάτες.
3. Ομογενοποιούμε καλά με μια σπάτουλα μαρίζ. Την κρυώνουμε στους 38ο C. για να γλασάρουμε την τούρτα.
Συναρμολόγηση: 
1. Κόβουμε το κάτω μέρος του brownie σε πάχος 1 εκ., και τοποθετούμε το κάτω κομμάτι, στο τσέρκι καρδιά. (το υπόλοιπο το κρατάμε και το τρώμε).
2. Αδειάζουμε και στρώνουμε από πάνω τη μους cappuccino, και το παγώνουμε γρήγορα στην κατάψυξη.
3. Αφού παγώσει, αδειάζουμε και στρώνουμε επάνω στη μους cappuccino, την κρέμα τυριού, και το παγώνουμε γρήγορα στην κατάψυξη.
4. Αφού παγώσει, αφαιρούμε το γλυκό από το τσέρκι, το τοποθετούμε επάνω σε μια σχάρα που την έχουμε μέσα σε ένα ταψί, και γλασάρουμε με την χλιαρή γκανάζ, όλο το γλυκό.
5. Αφήνουμε λίγο να στραγγίξει η σοκολάτα, και την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, και να σταθεροποιηθεί η γκανάζ.
6. Τέλος, γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες βουτυγμένες σε ουδέτερο ζελέ, ή σε λιωμένη σοκολάτα, και με ροκανίδι λευκής σοκολάτας.
Σημείωση:
Μπορείτε να την κάνετε σε στρογγυλή 24-26 εκ. τσέρκι, ή τετράγωνη 22x22 εκ, τσέρκι, για γενέθλια, γιορτή, κ.λ.π.


1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται φανταστικη, έχει ο φίλος μου γενέθλια και θέλω να του τη φτιάξω! Τρελένεται για γλυκά με γεύση cappuccino! Ειδικά άμα βρω την ποικιλία καφέ που χρησιμοποιούν εδώ https://www.everest.gr/kafes/cappuccino/ θα ξετρελαθεί γιατί είναι ο αγαπημένος του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF