Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο αρωματικό σιρόπι σοκολάτας, για γαρνίρισμα γλυκών, παγωτών, κ.λ.π.
Υλικά: 
130 ml νερό
35 γρμ. κακάο άγλυκο
30 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κοφτό κορν φλάουρ
1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% - 70% κακάο
1 κουτ. γλ. καλό μέλι
1 κουτ. γλ. καλά γεμάτο, γλυκόζη
1 κουτ. γλ. ουίσκι, (προαιρετικά για άρωμα)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό, το κακάο, την ζάχαρη, και το κορν φλάουρ. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το σύρμα, να διαλυθούν καλά.
Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αφήστε το μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Υπόψιν ότι κρυώνοντας, θα σφίξει περισσότερο.
2. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη γλυκόζη, το μέλι, το ουίσκι, και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Το αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι ή βαζάκι αποστειρωμένο, και να κλείνει αεροστεγώς.
Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 2-3 μήνες. Αν πήξει, ζεσταίνουμε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF