Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μπισκοτάκια βουτήματα, ποικιλία

Μοναδικά μπισκοτάκια με διάφορα σχέδια και γεύση. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια βουτήματα, με γεύση αμυγδάλου βανίλιας, με σοκολάτα, με καρύδα, και μπισκοτάκια καρύδας, γεμιστά με σοκολάτα, και φυσικά με ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Όλα αυτά με μια μόνο συνταγή!! Κάντε τα δίχρωμα, δώστε τους ότι σχήμα και σχέδιο εσείς θέλετε. Για τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:

Για την ζύμη:
800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. μαργαρίνη, τύπου βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρμ. βούτυρο αγελάδος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
8 κρόκους αυγών
3 κουτ. σ. καρύδα τριμμένη
2 βανίλιες
60-70 γρμ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα
1 κουτ. σ. κακάο άγλυκο
1 κουτ. σ. επιπλέον ζάχαρη καστανή

Για την γέμιση:
70 γρμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
1/2 κουτ. σ. βούτυρο βιτάμ
1 1/2 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουτ. γλ. κόρν φλάουρ
Εκτέλεση:

Γέμιση:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα, και προσθέτουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος.
2. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν, και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει το μίγμα.

Ζύμη:
1. Καβουρδίζουμε στο φούρνο για λίγο τα αμύγδαλα, και αφού κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι. (Αν δεν έχουμε άσπρα, τα βουτάμε για λίγο σε βραστό νερό, και κατόπιν αφαιρούμε την φλούδα τους. Επίσης αν θέλετε τα αφήνετε με την φλούδα τους).
2. Βάζουμε στο μούλτι την καστανή ζάχαρη, μαζί με την μια επιπλέον κουταλιά ζάχαρη, και την κάνουμε σκόνη.
3. Κατόπιν βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, (κρατάμε την μια κουταλιά στην άκρη), και ανακατεύουμε αρκετά καλά με το φτερό να αφρατέψει.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν έναν κάθε φορά, και χτυπάμε καλά.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας πλέον με τον γάντζο, να ενσωματωθεί καλά, και να έχουμε μια μαλακιά αφράτη ζύμη.
6. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη, και το ένα μέρος, το μοιράζουμε στα δύο. Ώστε να έχουμε ένα μέρος από την μισή ζύμη, και δυο μέρη από την υπόλοιπη μισή. Στο ένα μικρό μέρος προσθέτουμε το κακάο, και την μια επιπλέον κουταλιά ζάχαρη. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι να ενσωματωθούν.
7. Στο άλλο μικρό μέρος προσθέτουμε τα μισά αμύγδαλα, και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν.
8. Στο τρίτο μέρος, (το περισσότερο), προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη όλες τις ζύμες, και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστούν.
9. Στρώνουμε σε μια λαμαρίνα, ή ταψί, χαρτί ψησίματος. Φτιάχνουμε με την ζύμη αμυγδάλου μπαλάκια σαν μεγάλο καρύδι, τα κυλάμε στο υπόλοιπο τριμμένο αμύγδαλο, να καλυφθούν με το αμύγδαλο. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα σε μέτρια απόσταση μεταξύ τους, και τα πιέζουμε με το χέρι λίγο, να γίνουν πλακέ.
10. Παίρνουμε από την ζύμη καρύδας το 1/3 και φτιάχνουμε μερικά μέτρια κορδόνια, περίπου σαν το μικρό μας δάχτυλο, και αντίστοιχα φτιάχνουμε και με την ζύμη κακάου. Τα ενώνουμε μαζί δίπλα δίπλα να κολλήσουν, και τα κόβουμε με το μαχαίρι περίπου 6 εκ. μήκος. Αφού φτιάξουμε μερικά με αυτό τον τρόπο, φτιάχνουμε και μερικά στριφτά. Δηλαδή ενώνουμε τα δυο κορδόνια ζύμης, καρύδας και κακάου, και τα στρίβουμε σαν σχοινί. Τα κόβουμε και αυτά στο ίδιο μήκος.
11. Με την υπόλοιπη ζύμη κακάο, φτιάχνουμε μερικά μπαλάκια που και αυτά τα πιέζουμε να γίνουν πλακέ.
12. Με το άλλο 1/3 της ζύμης καρύδας, φτιάχνουμε μερικά σκέτα μπαλάκια, και τα κάνουμε και αυτά πλακέ.
13. Μας έμεινε ακόμα 1/3 ζύμης καρύδας. Φτιάχνουμε μπαλάκια, και τα πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξουν σαν φύλλο. Τα ακουμπάμε στον πάγκο μας, και με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μικρή δόση γέμισης, την κάνουμε λίγο σαν μικρό μπαλάκι, και την βάζουμε στο κέντρο του φύλου ζύμης. Μαζεύουμε γύρω-γύρω την ζύμη ώστε να κλείσουμε μέσα την γέμιση. Κατόπιν τα πλάθουμε στην παλάμη μας σε μπαλάκια, τα βάζουμε στη λαμαρίνα, και τα πατάμε λίγο να κάτσουν.
14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν πολύ ελαφρώς. Περίπου 10 λεπτά στον αέρα, ή 12 λεπτά στις αντιστάσεις. Ανάλογα βέβαια κατά πόσο ψήνει και ο φούρνος σας...
15. Τα βάζουμε σε μια σχάρα, και αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούνται κλειστά σε αεροστεγές κουτί, σε δροσερό μέρος.
Φτιάχνει περίπου 75 μπισκότα. Ανάλογα το μέγεθος που θα τους δώσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF