Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Oreo banana semifreddo

Ένα δροσιστικό γλυκάκι, αρκετά απολαυστικό. Με τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, κρέμα από μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας, και επικάλυψη σοκολάτας με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Απίθανη γεύση... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: 

Για την κρέμα μπανάνας:
350 γρμ. αρκετά ώριμες μπανάνες
200 γρμ. γάλα
160 γρμ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
4 φύλα ζελατίνας, (6,5 γρμ. περίπου)
2 κουτ. σ. λικέρ μπανάνας
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
2 πακέτα oreo κρέμα βανίλιας
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας

Για την επικάλυψη:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο τεμαχισμένη
100 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
μερικές φέτες μπανάνας
χυμό λεμονιού
λίγα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Κρέμα μπανάνας:
1. Σε μία φόρμα μεταλλική για κέικ παραλληλόγραμμη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί όλο το εσωτερικό της, αφήνοντας αρκετό να εξέχει γύρω-γύρω.
2. Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό.
3. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λικέρ.
4. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
5. Ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, πριν ανέβει η θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να φτάσει στους 80-82 βαθμούς (προσοχή να μην την ανεβάσουμε παραπάνω, διότι θα ψηθεί ο κρόκος και θα κόψει).
6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε γρήγορα σε άλλο σκεύος για να κρυώσει άμεσα, ρίχνοντας και την ζελατίνα, αφού την στραγγγίξουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνα, και προσθέτουμε το πολτό μπανάνας.
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά, και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς.
7. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
8. Αδειάζουμε ελάχιστη κρέμα στη φόρμα, 1 εκ. περίπου, στρώνουμε επάνω μια σειρά μπισκότα oreo κατά μήκος στη μέση, και αδειάζουμε επάνω τη μισή κρέμα.
9. Στρώνουμε τώρα δύο σειρές oreo μπισκότα δίπλα-δίπλα κατά μήκος, και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
10. Γυρνάμε το χαρτί και σκεπάζουμε την κρέμα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Ολοκλήρωση:
1. Κόβουμε μια μπανάνα σε φέτες, και τις βουτάμε σε διάλυμα λεμονιού με λίγο νερό, για να μην μαυρίσουν.
2. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά, σε σημείο βρασμού.
3. Την αδειάζουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
4. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη, γυρνάμε το χαρτί προς τα έξω, και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα.
5. Αφαιρούμε το χαρτί, και αδειάζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια το γλάσο σοκολάτας, αφήνοντας να τρέξει λίγο και στα πλαϊνά.
6. Στρώνουμε μια σειρά κατά μήκος τις φέτες μπανάνας να πατά η μία λίγο επάνω στην άλλη, και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
7. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το γλάσο. Κόβουμε σε χοντρές φέτες, και σερβίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF