Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες, (τέλειες)

Υπέροχες, καταπληκτικές δίπλες, με μια παραδοσιακή σπιτική μέθοδο παρασκευής. Γίνονται αφράτες, τραγανές, μοναδικές, με απόλυτη επιτυχία. 
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη, για όλες τις χρήσεις
7 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια


Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)

Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη


Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια gianduja

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια gianduja, με μοναδική γεύση και άρωμα, που πραγματικά δεν έχετε να ζηλέψετε και πολλά από μερικά αγοραστά σοκολατάκια..
Υλικά:
300 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
200 γρμ. κουβερτούρα πραλίνα φουντουκιού


Κουραμπιέδες

Υπέροχοι αφράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου. Μοναδική γεύση και  άρωμα.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο


Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα

Φανταστικά, αφράτα μελωμένα μελομακάρονα. Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά:

Μίγμα 1:
350 γρμ. ηλιέλαιο
220 γρμ. καλό ελαιόλαδο


Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Διάφορα γλάσα επικάλυψης

Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών. Στο ποστ αυτό, πιθανόν να συμπληρωθούν και άλλα γλάσα, οπότε για όσους ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα.
Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.

Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης


Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα Gianduja

Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο φουντουκιού και φιστίκι Αιγίνης, πρώτη επίστρωση από κρέμα gianduja, μια στρώση με κρέμα καφέ, δεύτερη επίστρωση/γέμιση με snickers, και τελευταία στρώση με μια μους από σοκολάτα πραλίνας φουντουκιού, και σοκολάτα gianduja... Υπέροχες μίξεις γεύσεων που σε απογειώνουν. Τέλος, με επικάλυψη από μοναδικό γλάσο καραμέλας. Μια ακόμα μοναδική συνταγή τούρτας, για μερακλήδες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, που προστίθεται στο συνταγολόγιο μου, και θα την βρείτε μόνο εδώ, με την υπογραφή, Πanos.
Απαραίτητα εργαλεία:
ένα τσέρκι 24 εκ. και ένα 22 εκ.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα

Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων,  από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:

Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα joconde

Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: 

Για το μπισκότο:
250 γρμ.  αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη


Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα φρούτα του δάσους και φράουλες

Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες. Εμπνευσμένη από τη συνταγή του Γάλλου Chef  Martin Diez "Τούρτα με μύρτιλλα". Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων από εμένα. Επίσης επειδή η συνταγή αυτή ήταν δοκιμαστική, για να βγάλω την ποσότητα των υλικών που χρειάζομαι για τα συγκεκριμένα τσέρκια, δεν μου έφτασε η μους, και έτσι έκανα μια δεύτερη στα γρήγορα, με σοκολάτα, και την ανακάτεψα με φρούτα που μου περίσσεψε... Άλλωστε φαίνεται και στις φώτο, και έγινε καταπληκτική. Οπότε έχουμε και αυτή την εναλλακτική συνταγή, με δυο μους. Μια μους φρούτα του δάσους, και μια με σοκολάτα/φρούτα δάσους.
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο X 6 εκ. ύψος.:

Για τη βάση μπισκότου, τσέρκι 20 cm.: 
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σκόνη


Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα με κάσιους σταφίδα και μπαχαρικά

Η Βασιλόπιτα του 2015!! με κάσιους, και μαύρη σταφίδα. Αρωματισμένη με πορτοκάλι, ρούμι, μαστίχα, και μπαχαρικά!! Ένα τέλειο αριστούργημα.
Υλικά: (για τσέρκι ή ταψάκι 28-30 εκ. διάμετρο, 14-16 κομμάτια)
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρμ. ζάχαρη άχνη


Ζαχαρόπαστα

Η γνωστή μας ζαχαρόπαστα, για πολλές-πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική.
Υλικά για 700 γρμ. ζύμης:
10 γρμ. φύλλα ζελατίνας
25 γρμ. νερό κρύο


Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα μαρέγκας με φρούτα

Μοναδική πρωτότυπη τάρτα με μαρέγκα, γεμισμένη με μήλο, αχλάδι, και αποξηραμένα φρούτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα για κέικ με αποσπόμενο τσέρκι: 

Για την Ελβετική μαρέγκα:
100 γρμ. ασπράδι αυγού
200 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Μους lemon curd

Για τους λάτρεις του λεμονιού, και όχι μόνο. Μους με κρέμα λεμονιού, δροσερή, απολαυστική.
Υλικά για 5 μπολ, ή 7 ποτήρια: 
220 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρμ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα αμυγδάλου

Κάνει για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια, μπισκότα, μακαρόν, κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας με oreo

Υπέροχο cheesecake σοκολάτας, με βάση από μπισκότα oreo, επικάλυψη με σάλτσα σοκολάτας, και τριμμένα oreo.
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
270 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο


Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

Υπέροχη τάρτα με ζύμη μπριζέ, αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δύο μους, μια πορτοκαλιού, και μια σοκολάτας. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, και ξηρούς καρπούς.
Υλικά για ταρτιέρα 24 εκ. διάμετρο:

Για τη ζύμη μπριζέ:
150 γρμ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Brownies με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι και μπανάνα

Υπέροχο, φανταστικό, απολαυστικό, μοναδικό brownies!! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι, το οποίο το έχουμε ποτίσει με κρέμα λευκής σοκολάτας, φετάκια μπανάνας, και σταφίδες. Τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας!!
Υλικά για ταψάκι 22x33 εκ. περίπου:

Για το brownies:
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
370 γρμ. βιτάμ


Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Cookies αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

Τραγανά μπισκότα αμυγδάλου, cookies, με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Υλικά:
420 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Brownies γεμιστό με 3 σοκολάτες

Απολαυστικό γεμιστό Brownies με τρεις σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα για πρώτη γέμιση, κουβερτούρα γάλακτος για δεύτερη γέμιση. και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας, και ξηρούς καρπούς. Πολύ... σοκόλαση, για τους πολύ... σοκολατομανής!! Η ή φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x30 εκ.

Για το brownies: 
500 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
480 γρμ. καστανή ζάχαρη


Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα μήλου

Εύκολη και απλή σάλτσα για γαρνίρισμα γλυκών, κ.λ.π.
Υλικά:
300 γρμ. χυμός μήλου
200 γρμ. πολτό μήλου


Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα

Μια εντελώς διαφορετική μηλόπιτα, μοναδική στη γεύση και στο άρωμα. Με ζύμη αρωματισμένη με πορτοκάλι και βανίλια, γέμιση με μήλα, και από πάνω στα μήλα ένα ελαφρό στρώμα από σιρόπι καραμέλας. Τελειώνουμε με μια στρώσει ακόμα ζύμης, και κρούστα από γάλα και ζάχαρη. Συνταγές που... κολάζουν από αρώματα.
Υλικά για φόρμα κέικ με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:
3 μήλα σκληρά
300 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα σε κανταΐφι και κράμπλ αμυγδάλου

Μία πρωτότυπη και μοναδική συνταγή για μηλόπιτα με βάση από κανταΐφι, και για επικάλυψη, υπέροχο κράμπλ αμυγδάλου. Με μήλα, αχλάδια, σταφίδες, φρέσκο τζίντζερ, και μπαχαρικά. Θα σας καταπλήξει!! Η φώτο είναι προσωρινή.
Υλικά για ταψί 25x38 εκ.

1 πακέτο κανταΐφι
1 δόση κράμπλ αμυγδάλου*


Τούρτα σοκολάτα μόκα και καραμέλα

Τούρτα με τρεις διαφορετικές υπέροχες μους, και παντεσπάνι σοκολάτας. Μια μους σοκολάτα με φρούτα, μια μους με άρωμα μόκα, και μια με άρωμα καραμέλα. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί και μίνι μπισκότα oreo. Μια τριπλή καταστροφή... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Μους σοκολάτα

Μια αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας. Τρώγεται σκέτη σε ποτήρι, ή για να γεμίσουμε τούρτες, και να γαρνίρουμε γλυκά.
Υλικά για 600 γρμ.
320 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% - 70% κακάο, τεμαχισμένη


Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα triple delight

Μια "τριπλή ηδονή" από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, κάσιους και φουντούκια. Η πιο τέλεια... ηδονή!!
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.

Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κέικ καρότου με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

Ένα φανταστικό κέικ με καρότο και φιστίκι Αιγίνης, με άρωμα πορτοκαλιού. Σιροπιασμένο ελαφρώς με χυμό από φρέσκο πορτοκάλι, μέλι, και τριμμένα φιστίκια. Μοναδικές λιχουδιές... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 2 ορθογώνιες φόρμες του κέικ 10x20 εκ. ή στρογγυλή 24 εκ.:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. ζάχαρη καστανή, αλεσμένη στο μούλτι


Muffins μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Άρωμα μπανάνας, και σοκολάτας... με κανέλα και μοσχοκάρυδο, είναι τόσο υπέροχα... Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά για 12 muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό


Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτα - μάνγκο

Μια πραγματικά απίστευτη γεύση από μια στρώση μους σοκολάτας φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και αρωματισμένη με λουίζα και βανίλια. Δεύτερη στρώση από κρέμα μάνγκο φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και πολτό από φρέσκο μάνγκο. Τέλος με μια λεπτή στρώση από σάλτσα φρέσκου μάνγκο, για επικάλυψη. Απλά τέλεια... τίποτα περισσότερο!! Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
20 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά, (αλεσμένα στο μπλέντερ σκόνη)


Τούρτα μάνγκο

Τούρτα με μους από φρέσκο πουρέ μάνγκο, και κομματάκια μάνγκο. Τέλος με επικάλυψη από ζελέ φρέσκου μάνγκο. Η φώτο είναι από άλλη συνταγή μου.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα λευκή εσπρέσο-καραμέλα

Αρμονία γεύσεων σε συνδυασμό εσπρέσο με καραμέλα. Μια υπέροχη τούρτα για οποιαδήποτε χρήση, ακόμα και για γάμο!!, αν την διακοσμήσετε ανάλογα...
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παστάκια espresso με σάλτσα καραμέλα

Παστάκια με κρέμα espreso και καβουρδισμένα αμύγδαλα, και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας. Μοναδικές γεύσεις όπως πάντα, από το SintagesPanos. Μπορείτε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα!!
 Υλικά για τσέρκι 30x25 εκ.

Για το παντεσπάνι:
230 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα


Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Cheesecake με τρεις σοκολάτες

Ένα φανταστικό γλύκισμα για τους λάτρεις τις σοκολάτας. Cheesecake με τρεις σοκολάτες, με σοκολάτα πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, και μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα. Γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Μοναδικό!!
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα digestive
120 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Παγωτό Gelato

Βασική συνταγή για παγωτό gelato. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις, ξύσμα σοκολάτας, κακάο,  ή τα αγαπημένα σας φρούτα. Πειραματιστείτε με γεύσεις που σας αρέσουν!
Υλικά για 1,5 κιλό παγωτό:
800 γρμ. γάλα πλήρες φρέσκο
400 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά


Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Trifle με ζελέ πορτοκάλι, κρέμα μαρασκίνο και κεράσια

Trifle με ζελέ πορτοκάλι και κομπόστα κοκτέιλ φρούτων, κρέμα μαρασκίνο, σαντιγί, και σάλτσα από φρέσκα κεράσια. Ένα δροσερό γλύκισμα.
Υλικά για 8 ποτήρια:

Για το ζελέ:
1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
1 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι


Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Cheesecake με καρπούζι

Cheesecake υπάρχουν πολλά και με διάφορες παραλλαγές. Στις συνταγές μου θα βρείτε με αρκετές γεύσεις, και παραλλαγές. Τώρα ήρθε η ώρα και για ένα πρωτότυπο cheesecake, με γεύση και σάλτσα από φρέσκο κόκκινο καρπούζι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη δροσερή συνταγή μου.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. κάσιους τριμμένα σκόνη


Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Φρουτόπιτες ατομικές

Φανταστικές ατομικές φρουτόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου. Υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση, και αγνά υλικά. Για όλη την οικογένεια, για πρωινό, για κολατσιό, για το σχολείο, και για όλες τις ώρες. Η συνταγή είναι για 18 φρουτοπιτάκια, και δεν κοστίζει τίποτα!!
Υλικά για 18 ατομικές φρουτόπιτες:

Για την ζύμη:
36 έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια "βουτύρου", ή και τετράγωνα

Για την γέμιση:
150 γρμ. μήλα, καθαρό βάρος καθαρισμένα, Red delicious, (ή κάποιο άλλο σκληρό μήλο κόκκινο αρεσκείας σας), ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια


Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Τάρτα orange fantasy

Ακόμα μια υπέροχη τάρτα, με ζύμη μπριζέ, και τρεις διαφορετικές στρώσεις. Πρώτη στρώση μους βανίλιας, δεύτερη στρώση με ζελέ πορτοκαλιού, και τρίτη στρώση μους πορτοκαλιού. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού, και φρουί γλασέ. Ένας ακόμα φανταστικός δικός μου συνδυασμός, με κίνητρο, και πάλι με αυτή την υπέροχη φωτογραφία.
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Τάρτα orange peach

Τάρτα από ζύμη μπριζέ, γέμιση με μια κρέμα ροδάκινου, με δεύτερη στρώση από μους πορτοκαλιού, και επιπλέον, σάλτσα με κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα. Τέλος, γαρνιρισμένη με σαντιγί, και φρουί γλασέ. Ένας υπέροχος δικός μου συνδυασμός, που απλά θα σας μαγέψει... Η έμπνευση; μα΄ φυσικά από αυτή την υπέροχη φωτογραφία!!
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Τάρτα oreo με κρέμα βανίλια, και κερασάκια

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη δροσερή τάρτα με μπισκότα oreo, αφράτη κρέμα βανίλιας, και με επικάλυψη από σάλτσα με ολόκληρα κερασάκια, και σαντιγί.
Υλικά: για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.

Για την τάρτα oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, λιωμένο


Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Μηλόπιτες ατομικές

Φανταστικά ατομικά μηλοπιτάκια. Εύκολα, χωρίς να ανοίγουμε φύλλο, με έτοιμη σφολιάτα. Μοσχομυρωδάτα, με υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση. Αγνά υλικά, και δεν κοστίζουν τίποτα!!
Υλικά για 12 ατομικές μηλόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας, (2 φύλλα), ή σφολιάτα βουτύρου, ή φρέσκια σφολιάτα Κανάκι


Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο αρωματικό σιρόπι σοκολάτας, για γαρνίρισμα γλυκών, παγωτών, κ.λ.π.
Υλικά: 
130 ml νερό
35 γρμ. κακάο άγλυκο


Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ 2

Μια ακόμα τούρτα προφιτερόλ, με διαφορετικότερη γεύση και εμφάνιση. Είναι πιο απλή, και ευκολότερη από την άλλη συνταγή. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη καταστροφή!! Και για τους πιο σοκολατομανείς, φτιάξτε τη σαντιγί γέμισης, με γεύση σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
50 γρμ. ζάχαρη
15 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ

Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα και σε τούρτα. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Τούρτες προφιτερόλ θα βρείτε πολλές, σαν αυτή, μόνο μια!! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη καταστροφή!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
30 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Ρολό γεμιστό με σοκολάτα, ή σοκολατόπιτα

Ένα υπέροχο μοναδικό, και διαφορετικό ρολό, με γέμιση σοκολάτας, που καλύτερο δεν θα βρείτε πουθενά!! Με φανταστική αφράτη ζύμη πορτοκαλιού, (δεν είναι παντεσπάνι), και με απαλή γέμιση σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός πορτοκάλι και σοκολάτα, με τραγανή κρούστα στη ζύμη, και από πάνω αρκετό σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!!
Υλικά:

Για τη ζύμη πορτοκαλιού: 
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Oreo γλύκισμα γεμιστό με σοκολάτα και καραμέλα

Απολαύστε αυτό το oreo γλύκισμα με τον καφέ σας, ή και σκέτο. Ιδανικό για να κεράσετε τους επισκέπτες σας. Με μοσχομυρωδάτη ζύμη βανίλιας με ένα τόνο από άρωμα πορτοκάλι. Γεμισμένη με μπισκότα oreo, καραμέλα, και σταγόνες καραμέλας. Τέλος πασπαλισμένο με σταγόνες σοκολάτας, που έχουν λιώσει επάνω στο καυτό γλυκό. Η συνταγή είναι βασισμένη πάνω σε ξένη συνταγή, στην οποία έχω παραλλάξει, και προσθέσει επιπλέον υλικά. Είναι ένα εξαιρετικά φανταστικό γλυκό!!
Υλικά:

Για την ζύμη: 
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. νυφάδες βρώμης


Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Μπισκοτάκια βουτήματα, ποικιλία

Μοναδικά μπισκοτάκια με διάφορα σχέδια και γεύση. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια βουτήματα, με γεύση αμυγδάλου βανίλιας, με σοκολάτα, με καρύδα, και μπισκοτάκια καρύδας, γεμιστά με σοκολάτα, και φυσικά με ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Όλα αυτά με μια μόνο συνταγή!! Κάντε τα δίχρωμα, δώστε τους ότι σχήμα και σχέδιο εσείς θέλετε. Για τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:

Για την ζύμη:
800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. μαργαρίνη, τύπου βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου


Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Frosting καραμέλας

Εύκολο και απλό frosting καραμέλας, για επικάλυψη μάφινς, κεκάκια, τούρτες, και για πολλά άλλα γλυκίσματα, και χρήσεις.
Υλικά:
225 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό


Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Τούρτα παγωτό σοκολάτα, με μπισκότο oreo και maltesers

Απολαυστικό δροσερό γλύκισμα. Τούρτα παγωτό, με δυο γεύσεις παγωτού, και κέικ από μπισκότο oreo σοκολάτας για βάση, και γέμιση από φοντάν σοκολάτας, και τριμμένη ζύμη oreo με maltesers. Τέλος γαρνιρισμένο με σαντιγί, και χοντροκομμένο μπισκότο, από ζύμη oreo με maltesers.
Υλικά:
350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, γεμιστά με σοκολάτα, τριμμένα
70 γρμ. σκόνη σοκολατούχο ρόφημα


Google+ Followers