Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Κουλουράκια βανίλιας

Υπέροχα τραγανά βουτυράτα κουλουράκια με άρωμα βανίλιας. Για το Πάσχα, για τον καφέ σας, για οποιαδήποτε στιγμή.

Υλικά:

Για την ζύμη:
600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (Αλλατίνη)
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Χαλβάς με σιμιγδάλι, Υπέροχος μοσχομυρωδάτος χαλβάς με καβουρδισμένα αμύγδαλα, σταφίδες, και μέλι. Αρωματισμένος με κανέλα και πορτοκάλι.
Υλικά:

Για το χαλβά:
120 γρμ. ηλιέλαιο
100 γρμ. μαργαρίνη


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κουλουράκια σουσαμένια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με μέλι, σπιτικό ταχίνι, και κανέλα. Νηστίσιμα κουλουράκια με υπέροχη γεύση ταχίνι, άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας.
Υλικά:
700 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
300 γρμ. χαλβά τριμένο


Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μπακλαβάς

Απολαύστε έναν υπέροχο τραγανό και μοσχομυρωδάτο μπακλαβά.
Υλικά:
Για ταψί 28x38 εκ. περίπου
1 κιλό (2 πακέτα) φρέσκο φύλλο Βηρυτού, ή κρούστας
430 γρμ. καρυδόψιχα


Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα με κουκουνάρι και κάρδαμο

Η βασιλόπιτα του 2018!!
Και για το 2018, σας έφτιαξα μια καταπληκτική βασιλόπιτα, μοναδική όπως πάντα σε γεύση και άρωμα. Με κουκουνάρι, κάσιους και ξερά σύκα. Επίσης αρωματισμένη με κάρδαμο, κόκκινο πιπέρι, λεμόνι, και ρούμι. Απολαύστε την! 
 
 Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα (γενεθλίων)

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσης, που σε αφήνει άφωνο. Με σπιτική κρέμα πατισερί, και μοναδικό αφράτο παντεσπάνι. Ιδανική για γενέθλια. Την τούρτα αυτή την έφτιαξα αποκλειστικά για τα πρώτα γενέθλια του πρώτου μου εγγονού. 
Υλικά για παραλληλόγραμμο τσέρκι 25X30Χ6 εκ.

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. ζάχαρη
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τούρτα αράμπικα με ζελέ αβοκάντο

Μια μοναδική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, και του αρώματος καφέ αράμπικα. Με δυο μπισκότα αμυγδάλου - σοκολάτας, και δύο μους. Μια μους αρωματισμένη με κόκκους καφέ αράμπικα, άλλη μια μους σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι, και γέμιση με ζελέ από φρέσκο αβοκάντο. Τέλος, επικαλυμμένη με φανταστικό γλάσο σοκολάτας. Απλά Θεϊκή...
Απαραίτητα εργαλεία: 1τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος, ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος

Για το ζελέ αβοκάντο, τσέρκι 22 cm.: 
230 γρμ. αβοκάντο πουρέ
17 γρμ. πηκτίνη (πηκτίνη για μαρμελάδες)


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Πάστα φλώρα, ένα γλύκισμα που αρέσει σε πάρα πολλούς. Όσοι λοιπόν νηστεύετε και δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό το υπέροχο γλύκισμα, αλλά και για εσάς που θέλετε να φάτε ένα γλυκό την σαρακοστή, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη. Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, τραγανή, που δεν θα καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμη. Δοκιμάστε την!! Την έχω σε δυο διαφορετικές συνταγές, για στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, και για ταψάκι 37x25  εκ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 24 εκ. διάμετρο:
180 γρμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους μόκα και μπανάνες

Μετά από την σοκολάτα και καραμέλα, πάμε για  ένα ακόμα γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση μόκα. Η φώτο είναι από τις άλλες συνταγές μπισκοτόγλυκου.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους καραμέλας και μπανάνες

Άλλο ένα εύκολο υέροχο γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση καραμέλας. Η φωτό είναι από την συνταγή μπισκοτόγλυκου με μους σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους σοκολάτα και μπανάνες

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκάκι ψυγείου, με βάση από μπισκότα σοκολάτας, γέμιση με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας, από πάνω μια υπέροχη  μους σοκολάτας, και τέλος, γαρνιρισμένο με σαντιγί, με κομμάτια μπισκότου σοκολάτας, και σάλτσα σοκολάτας!! Η συνταγή γίνεται και σε άλλες γεύσεις, τις οποίες θα τις αναρτήσω αναλυτικά.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Εκμέκ κανταΐφι με μπανάνες και σοκολάτα (Παnοs)

Ένα αλλιώτικο εκμέκ κανταΐφι γεμιστό με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας. 
Μια καταπληκτική παραλλαγή εκμέκ κανταΐφι.  Μοναδικές συνταγές όπως πάντα, από τις SintagesPanos, για τους φίλους μου, και όχι μόνο!!
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα χοντροκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα... 
Υλικά για ταψί 25x35 ή 30x30 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο

Για τη βάση κανταΐφι:
350 γρμ. κανταΐφι
270 γρμ. βούτυρο αγελάδας, ή φρέσκο βούτυρο το λιωμένο, για πιο έντονο άρωμα


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κανταΐφι του Πanou

Τραγανό μυρωδάτο και σωστά σιροπιασμένο.
Υλικά για 20-22 περίπου κανταίφια:

450 γρμ. κανταΐφι, μια συσκευασία
200 γρμ. βούτυρο γάλακτος, παγωμένο


Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα με καραμελωμένα φουντούκια, σύκα, και μπαχαρικά

Η Βασιλόπιτα του 2017!!
Ακόμα μια μοναδική και υπέροχη βασιλόπιτα για τον καινούριο μας χρόνο. Με ξερά σύκα, καραμελωμένα φουντούκια, και μπαχαρικά. Θα εκπλαγείτε!!
Υλικά: (για 16 κομμάτια)
320 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Γάλα καρύδας

Ένα θρεπτικό και υγιεινό ρόφημα που μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας εύκολα και απλά. Πολλοί χρησιμοποιούν έτοιμη αποξηραμένη τρούφα καρύδας του εμπορίου. Αυτή όμως είναι αποξηραμένη, και έχει χάσει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, αλλά και όλο το βούτυρο. Εμείς θα το φτιάξουμε με φρέσκια καρύδα, με όλα της τα συστατικά, και βούτυρο.

Υλικά:
1 γερή καρύδα
νερό καυτό


Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Κουλουράκια βουτήματα με διάφορες γεύσεις

Υπέροχα αφράτα και τραγανά βουτήματα με διάφορες γεύσεις. Για τον καφέ σας, για το πρωινό σας, το γραφείο, κ.λ.π. Εδώ έχω μια συνταγή με πολλές διαφορετικές επιλογές σε γεύση. Δοκιμάστε τα.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
330 γρμ. βούτυρο γάλακτος lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου


Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τούρτα φράουλα

Τούρτα φράουλα. Με φανταστικό αφράτο παντεσπάνι, και μους από φρέσκες φράουλες, χωρίς προσθήκη σοκολάτας. Υπέροχη αρωματική, και εύκολη για να την φτιάξετε όλοι.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.

Για το παντεσπάνι:
150 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τούρτα καραμέλα με δαμάσκηνα

Τούρτα με μους από πραγματική καραμέλα, γέμιση με αποξηραμένα δαμάσκηνα, και με υπέροχο γλάσο καραμέλας για επικάλυψη. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια...
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.

Για το παντεσπάνι:
125 γρμ. ζάχαρη
55 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Γλυκό κουταλιού φράουλα

Ποιος αντιστέκεται στο υπέροχο άρωμα της φράουλας... Υπέροχο αρωματικό γλυκό κουταλιού φράουλα. Μαριναρισμένες με ούζο, τσίπουρο, και βανίλια Μαδαγασκάρης.

Υλικά:
1 κιλό φράουλες
700 γραμμάρια ζάχαρη


Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Τούρτα σοκολάτα με φράουλες και μπανάνες

Αν ψάχνετε για την τέλεια τούρτα σοκολάτας, τότε δοκιμάστε αυτή την τούρτα. Πιο σοκολατένια και γευστική, δεν γίνετε!! Με σοκολατένιο παντεσπάνι σιροπιασμένο με σιρόπι σοκολάτας. Με γέμιση σάλτσας από φρέσκες φράουλες, και δεύτερη γέμιση από φρέσκες μπανάνες. Μους μαύρης σοκολάτας με 70% περιεκτικότητας σε κακάο, και με προσθήκη έξτρα κακάο, για πιο... σοκολατένια γεύση. Απλά μια σοκολατένια... ηδονή!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο, και 5,5 - 6 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Παξιμάδια κρασάτα Ζακυνθινά, από τον Πάνο

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα τραγανά και μοσχομυρωδάτα παξιμάδια. Ζακυνθινά κρασάτα παξιμάδια με αρωματικά μπαχαρικά. Μια μοναδική συνταγή από εμένα.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρμ. καλό ελαιόλαδο


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μπισκότα βουτύρου

Καταπληκτικά, νόστιμα και όμορφα μπισκοτάκια βουτύρου για τον καφέ, το πρωινό, και κάθε στιγμή. Η συνταγή είναι από ξένο site, και έχει μεταφραστεί από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
230 γρμ. ανάλατο βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Τούρτα φράουλα - δαμάσκηνο

Τούρτα με φράουλες και δαμάσκηνα. Ένας γλυκός πειρασμός, από μπισκότο φουντουκιού για βάση, με επίστρωση από τραγανή σπιτική φεγεντίνη, γέμιση δαμάσκηνου, και από πάνω μους δαμάσκηνου. Άλλη μια γέμιση από φρέσκες φράουλες, και δεύτερη μους από φρέσκες φράουλες. Τέλος επικάλυψη με ένα υπέροχο γλάσο. Απλά ένας υπέροχος συνδυασμός.
Την τούρτα την έφτιαξα ιδικά για τα γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.

Για το μπισκότο βάσης:
25 γρμ. αλεύρι
70 γρμ. φουντούκι τριμμένο σε σκόνη


Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σάμαλι

Υπέροχο αρωματικό σάμαλι. Η συνταγή είναι Πολίτικη, και της έχω κάνει μερικές αλλαγές για ακόμα πιο καλύτερο. Δοκιμάστε την.
Υλικά για ένα ταψί 27x35 ή 30x30 εκ.

Για τη ζύμη:
500 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
260 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό


Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πορτοκαλένιο υγρό κέικ

Το πιο πορτοκαλένιο και μυρωδάτο κέικ που φάγατε... ποτέ!! με πολτό από ολόφρεσκα μυρωδάτα πορτοκάλια. Τέλος, από πάνω λουσμένο με μια υπέροχη σάλτσα από φρέσκο πολτό πορτοκάλι. Δεν είναι ένα συνηθισμένο απλό "κέικ πορτοκαλιού", είναι ένα "πορτοκαλένιο κέικ". Ένα υπέρ πορτοκαλένιο κέικ, σε ελαφρώς υγρή μορφή, και με έντονη γεύση και άρωμα του πορτοκαλιού. Και μαζί με τη σάλτσα, σε απογειώνει!!
Υλικά:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη βιτάμ,  σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα σοκολάτα πραλίνα και καραμελωμένα μήλα

Μια υπέροχη τάρτα με σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού, και καραμελωμένα μήλα. Αποτελείται από βάση με δημητριακά ολικής αλέσεως και μέλι, από πάνω μια επίστρωση με πάστα πραλίνα φουντουκιού, καραμελωμένα μήλα, μους με δυο σοκολάτες, (μαύρη, και σοκολάτα πραλίνα φουντουκιού), και τέλος γαρνιρισμένη με καραμελωμένα φουντούκια, σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, και σιρόπι καραμέλας. Απλά... Θεϊκή!!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
60 γρμ. δημητριακά, κορν φλέικς ολικής αλέσεως προτιμήσεώς σας
150 γρμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μαρμελάδα μανταρίνι

Τέλεια πετυχημένη μαρμελάδα μανταρίνι. Απολαύστε το υπέροχο άρωμα που δίνει το μανταρίνι, και επιπλέον αρωματισμένη με φρεσκοτριμμένους κόκκους κόλιανδρο. Μοναδική γεύση και άρωμα!!

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια, σάρκα (λεπτόφλουδα, ή χοντρόφλουδα κατόπιν προτίμησής μας)
τις φλούδες λεπτοκομμένες, ή ξύσμα από τις φλούδες*
700 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ταχίνι

Υπέροχο σπιτικό ταχίνι, με αποφλοιωμένο και καβουρδισμένο λευκό σησάμι. 100% πολτοποιημένο. Πολύ καλύτερο και από του εμπορίου.
Για να φτιάξουμε σπιτικό ταχίνι, θα πρέπει να έχουμε τα εξής εργαλεία.
Ένα πολυμίξερ, (κόφτης) χωρητικότητας 1,5 λίτρο, ή ένα μεγάλο μούλτι μπλέντερ, (κάνει και μικρό, αλλά θέλει περισσότερη ώρα). Και ένα καλό δυνατό μπλέντερ.

Υλικά:
1/2 κιλό καλό σησάμι αποφλοιωμένο, λευκό
λίγο σπορέλαιο, ή σησαμέλαιο
ελάχιστο αλάτι, προαιρετικά, και ανάλογα την χρήση


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Apple dumplings

Εξαιρετικό γλύκισμα με μήλο τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας, και ψημένα σε σιρόπι ζάχαρης κανέλας, και μπαχαρικών. Είναι εύκολα, και καταπληκτικά. Στη συνταγή έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει επιπλέον υλικά για καλύτερη γεύση και άρωμα. Είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagesPanos. 

Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Pancakes

Υπέροχα πανκέικς για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα. Δοκιμάστε τα με μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρμ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Golden syrup

Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:

1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό


Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Φωλιές μπανόφι με φύλλο κρούστας

Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμημένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας. 
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με φύλλο κρούστας, αλλά και με κανταΐφι, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!! 
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας. 
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.
Υλικά για 20 φωλίτσες:
1 ταψί 30X40 εκ. περίπου 

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη


Φωλιές μπανόφι με κανταΐφι

Τραγανές φωλίτσες μπανόφι!! Γεμιστές με μπανάνες και dulce de Leche, διακοσμιμένες με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας. 
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό!! Τις φτιάχνουμε και με κανταΐφι, αλλά και με φύλλο κρούστας, και τις γεμίζουμε με διάφορες κρέμες!! 
Όπως: φωλίτσες μπανόφι, με μπανάνες και καραμέλα (dulce de Leche). Φωλίτσες κρέμας, με κρέμα πατισερί αρωματισμένη με πορτοκάλι ή φυσική βανίλια. Φωλίτσες σοκολάτας, με κρέμα σοκολάτας, μπανάνα, και καρύδι. Γαρνιρισμένες με σαντιγί, ξύσμα σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης, κ.λ.π. Σας έχω όλες τις συνταγές, απλά διαλέξτε μια ή περισσότερες, και φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά και μοναδικά γλυκίσματα!! σύμφωνα με το γούστο σας. 
Φτιάξτε αν θέλετε λίγες απ' όλες, και έτσι θα έχετε μια ποικιλία γλυκισμάτων που θα εκπλαγείτε εσείς και οι φίλοι σας!! Δεν είναι καθόλου δύσκολες.

Υλικά για 20 φωλίτσες:
1 ταψί 30X40 εκ. περίπου 

Για το σιρόπι:
400 γρμ. νερό
450 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF