Εξαιρετικό γλύκισμα με μήλο τυλιγμένο σε φύλλο σφολιάτας, και ψημένα σε σιρόπι ζάχαρης κανέλας, και μπαχαρικών. Είναι εύκολα, και καταπληκτικά. Στη συνταγή έχω κάνει παραλλαγή, και έχω προσθέσει επιπλέον υλικά για καλύτερη γεύση και άρωμα. Είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagesPanos.
Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα
330 γρμ. βούτυρο γάλακτος
220 γρμ. μαύρη, ή καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/5 κουτ. γλ. φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμένο στο ψιλό του τρίφτη
350 γρμ. σόδα
χυμό από 2 λάιμ
ή μπορείτε να βάλετε 350 γρμ. srite, ή 7up, χωρίς τον χυμό λάιμ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ, 35x25 εκ. περίπου.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα. Κόβουμε κάθε μήλο στα 4 και μετά στα 8. Συνολικά 16 φέτες.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στα τέσσερα, και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε διαγώνια, ώστε να έχουμε δυο τριγωνικά κομμάτια. Σύνολο 8 κομμάτια. Κόβουμε το ίδιο και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Έτσι έχουμε συνολικά 16 τριγωνικά κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι μήλο πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο στην φαρδιά πλευρά, και τυλίγουμε σε ρολάκι καταλήγοντας στην στενή πλευρά, στη μύτη Κλείνουμε τις άκρες δεξιά-αριστερά, και τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, και την κανέλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει σαν πηχτό σιρόπι. Κατόπιν το αδειάζουμε επάνω στα ρολάκια, προσεχτικά να πάει σε όλα.
- Τέλος αδειάζουμε την σόδα, ή sprite, στο ενδιάμεσο στα ρολάκια, ώστε όσο γίνεται να μην πέσει επάνω σε αυτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. για 40'-45' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε 2-3 κομμάτια συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια, και λίγο από το σιρόπι που έχει στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου