Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Golden syrup

Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:

1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό

2ο μείγμα:
500 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. βραστό νερό
1/4 λεμόνι
Εκτέλεση:
  1. Σε μια κατσαρόλα, (κατά προτίμηση αντικολλητική), βάζουμε τα 100 γρμ. ζάχαρη με τα 25 γρμ. νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά να ψηθεί και να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας. (Προσοχή να μην την κάψουμε και πικρίσει. 
  2. Κατόπιν ρίχνουμε τα 300 γρμ. βραστό νερό, λίγο-λίγο και προσεχτικά να μην καούμε. Ανακατεύουμε για λίγο, και ρίχνουμε τα 500 γρμ. ζάχαρη, και το λεμόνι. Βράζουμε ανακατεύοντας χαλαρά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας αραιά και πού, σχεδόν καθόλου, έως ότου δέσει το σιρόπι, περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 
  3. Αφαιρούμε το λεμόνι, και σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  4. Αν δούμε ότι δεν είναι αρκετά πηχτό, σαν μέλι, τότε το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα. 
  5. Κλείνουμε το βαζάκι με το καπάκι του, και το φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μπορεί να διατηρηθεί και ένα χρόνο κάτω υπό κανονικές συνθήκες.


2 σχόλια:

Print this page

Print Friendly and PDF