Γκόλντεν σίροπ, ένα σιρόπι για πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική. Φτιάξτε το μόνοι σας, παρόμοιο με του εμπορίου.
Υλικά:1ο μείγμα:
100 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό
2ο μείγμα:
500 γρμ. ζάχαρη
300 γρμ. βραστό νερό
1/4 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, (κατά προτίμηση αντικολλητική), βάζουμε τα 100 γρμ. ζάχαρη με τα 25 γρμ. νερό. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά να ψηθεί και να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας. (Προσοχή να μην την κάψουμε και πικρίσει.
- Κατόπιν ρίχνουμε τα 300 γρμ. βραστό νερό, λίγο-λίγο και προσεχτικά να μην καούμε. Ανακατεύουμε για λίγο, και ρίχνουμε τα 500 γρμ. ζάχαρη, και το λεμόνι. Βράζουμε ανακατεύοντας χαλαρά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας αραιά και πού, σχεδόν καθόλου, έως ότου δέσει το σιρόπι, περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αφαιρούμε το λεμόνι, και σουρώνουμε το σιρόπι σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Αν δούμε ότι δεν είναι αρκετά πηχτό, σαν μέλι, τότε το ξαναβράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
- Κλείνουμε το βαζάκι με το καπάκι του, και το φυλάμε σε δροσερό μέρος. Μπορεί να διατηρηθεί και ένα χρόνο κάτω υπό κανονικές συνθήκες.



:a
:b
:c
:d
:e
:f
:g
:h
:i
:j
:k
:l
:m
:n
:o
:p
:q
:r
:s
:t 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να ειναι τελειο πανω σε pancakes!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή