Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκάκι ψυγείου, με βάση από μπισκότα σοκολάτας, γέμιση με μπανάνες και σάλτσα σοκολάτας, από πάνω μια υπέροχη μους σοκολάτας, και τέλος, γαρνιρισμένο με σαντιγί, με κομμάτια μπισκότου σοκολάτας, και σάλτσα σοκολάτας!! Η συνταγή γίνεται και σε άλλες γεύσεις, τις οποίες θα τις αναρτήσω αναλυτικά.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
2 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε μέτριες φέτες
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Για την κρέμα:
3/4 από 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (των 250 γρμ.) φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, morfat, ermol, κ.λ.π.
160 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
150 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% - 70% κακάο, λιωμένη
Επικάλυψη:
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά αρκετά κρύα, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
70 γρμ. χοντροκομμένα μπισκότα σοκολάτας
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
Βάση:
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, και τα κάνουμε σκόνη. Αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο να ομογενοποιηθούν καλά, και τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. φτιάχνοντας και ένα μικρό τοίχωμα 2 εκ. ύψος περίπου.
- Τοποθετούμε το μπισκότο στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σφιχτή κρέμα.
- Περίπου 8-10 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα, και την αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία 30 - 35 βαθμούς
- Δουλεύουμε λίγο με το σύρμα το μασκαρπόνε να μαλακώσει, και το ενσωματώνουμε με την σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός, να ενσωματωθούν καλά.
- Ξεκινάμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε διαδοχικά το μίγμα τυρί-σοκολάτα.
- Κατεβάζουμε τον κάδο, και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε επάνω στο μπισκότο τις μπανάνες και ρίχνουμε ψιλόβροχο λίγη σάλτσα ή σιρόπι σοκολάτας.
- Αδειάζουμε από πάνω την μους σοκολάτας, και την στρώνουμε.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
- Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε από πάνω κυκλικά την σαντιγί, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, φτιάχνοντας ένα σπιράλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα μπισκότα, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Περίπου 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας.
- Αν είναι πολύ ρευστή η κρέμα, και δεν μπορείτε να απλώσετε εύκολα την σαντιγί, βάλτε για μια ώρα το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα.
- Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε σακούλα του κορνέ, και να απλώσετε την σαντιγί με ένα κουτάλι σε ακανόνιστο σχήμα.
- Για πιο σοκολατένιο, προσθέστε ένα με δύο κουτ. γλ. κακάο άγλυκο στο μίγμα ζαχαρούχο και φυτική κρέμα, πριν τα χτυπήσετε. Απλά αν θέλετε, προσθέστε 2 κουταλιές ακόμα ζαχαρούχο, για να το ισορροπήσουμε, και μην είναι πικρό το γλυκό.
- Εγώ εδώ το έχω φτιάξει πιο ελαφρύ σε σοκολάτα, για προσωπικούς λόγους. Γιαυτό βλέπετε την μους πιο λευκόχρωμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου