Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μους μόκα και μπανάνες

Μετά από την σοκολάτα και καραμέλα, πάμε για  ένα ακόμα γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση μόκα. Η φώτο είναι από τις άλλες συνταγές μπισκοτόγλυκου.

Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο

Για την γέμιση:
3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε μέτριες φέτες
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας

Για την μους μόκα:
3/4 από 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (των 250 γρμ.) φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, morfat, ermol, κ.λ.π.
200 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 διπλή δόση έτοιμο εσπρέσο, ή 50 ml. καυτό νερό με 1 κουτ. γλ. νες καφέ
3,5 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (2 φύλλα της συσκευασίας των 10 γρμ. / 6 φύλλα των σ. μάρκετς)

Επικάλυψη:
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά αρκετά κρύα, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
70 γρμ. χοντροκομμένα μπισκότα σοκολάτας, ή χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ασπρισμένα.
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:

Βάση:
  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, και τα κάνουμε σκόνη. 
  2. Αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο να ομογενοποιηθούν καλά, και τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. φτιάχνοντας και ένα μικρό τοίχομα 2 εκ. ύψος περίπου.
  3. Τοποθετούμε το μπισκότο στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μους μόκα:
  1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει.
  2. Διαλύουμε την ζελατίνη πολύ καλά μέσα στον καφτό καφέ, αφού την στραγγίξουμε πρώτα καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Δουλεύουμε λίγο με το μίξερ χειρός το μασκαρπόνε να μαλακώσει, και προσθέτουμε το μίγμα καφέ-ζελατίνη.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σφιχτή κρέμα. 
  5. Περίπου 8-10 λεπτά. 
  6. Προσθέτουμε διαδοχικά το μίγμα τυρί-καφέ, και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε τον κάδο, και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
  7. Απλώνουμε επάνω στο μπισκότο τις μπανάνες και ρίχνουμε ψιλόβροχο λίγη σάλτσα ή  σιρόπι καραμέλας. 
  8. Αδειάζουμε από πάνω την μους μόκα, και την στρώνουμε. 
  9. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
  10. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε από πάνω κυκλικά την σαντιγί, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, φτιάχνοντας ένα σπιράλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα μπισκότα ή αμύγδαλα, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Περίπου 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.
Tips:
  • Αν είναι πολύ ρευστή η μους μόκα, και δεν μπορείτε να απλώσετε εύκολα την σαντιγί, βάλτε για μια ώρα το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα.
  • Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε σακούλα του κορνέ, και να απλώσετε την σαντιγί με ένα κουτάλι σε ακανόνιστο σχήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers