Μετά από την σοκολάτα και καραμέλα, πάμε για ένα ακόμα γλυκάκι ψυγείου, με μπισκότα, μπανάνες και μους με γεύση μόκα. Η φώτο είναι από τις άλλες συνταγές μπισκοτόγλυκου.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε μέτριες φέτες
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Για την μους μόκα:
3/4 από 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (των 250 γρμ.) φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, morfat, ermol, κ.λ.π.
200 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 διπλή δόση έτοιμο εσπρέσο, ή 50 ml. καυτό νερό με 1 κουτ. γλ. νες καφέ
3,5 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (2 φύλλα της συσκευασίας των 10 γρμ. / 6 φύλλα των σ. μάρκετς)
Επικάλυψη:
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά αρκετά κρύα, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
70 γρμ. χοντροκομμένα μπισκότα σοκολάτας, ή χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ασπρισμένα.
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
Βάση:
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
Για την βάση:
270 γρμ. μπισκότα σοκολάτας με γέμιση κρέμας βανίλιας
80 βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
3 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε μέτριες φέτες
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Για την μους μόκα:
3/4 από 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί (των 250 γρμ.) φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, morfat, ermol, κ.λ.π.
200 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 διπλή δόση έτοιμο εσπρέσο, ή 50 ml. καυτό νερό με 1 κουτ. γλ. νες καφέ
3,5 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (2 φύλλα της συσκευασίας των 10 γρμ. / 6 φύλλα των σ. μάρκετς)
Επικάλυψη:
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά αρκετά κρύα, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
70 γρμ. χοντροκομμένα μπισκότα σοκολάτας, ή χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ασπρισμένα.
σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:
Βάση:
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, και τα κάνουμε σκόνη.
- Αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο να ομογενοποιηθούν καλά, και τα στρώνουμε σε φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. φτιάχνοντας και ένα μικρό τοίχομα 2 εκ. ύψος περίπου.
- Τοποθετούμε το μπισκότο στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει.
- Διαλύουμε την ζελατίνη πολύ καλά μέσα στον καφτό καφέ, αφού την στραγγίξουμε πρώτα καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Δουλεύουμε λίγο με το μίξερ χειρός το μασκαρπόνε να μαλακώσει, και προσθέτουμε το μίγμα καφέ-ζελατίνη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σφιχτή κρέμα.
- Περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το μίγμα τυρί-καφέ, και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε τον κάδο, και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε επάνω στο μπισκότο τις μπανάνες και ρίχνουμε ψιλόβροχο λίγη σάλτσα ή σιρόπι καραμέλας.
- Αδειάζουμε από πάνω την μους μόκα, και την στρώνουμε.
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σφιχτή σαντιγί.
- Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε από πάνω κυκλικά την σαντιγί, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, φτιάχνοντας ένα σπιράλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα μπισκότα ή αμύγδαλα, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Περίπου 3 - 4 ώρες. Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα, ή σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.
- Αν είναι πολύ ρευστή η μους μόκα, και δεν μπορείτε να απλώσετε εύκολα την σαντιγί, βάλτε για μια ώρα το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει λίγο η κρέμα.
- Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε σακούλα του κορνέ, και να απλώσετε την σαντιγί με ένα κουτάλι σε ακανόνιστο σχήμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου