Κουλουράκια με μέλι, σπιτικό ταχίνι, και κανέλα. Νηστίσιμα κουλουράκια με υπέροχη γεύση ταχίνι, άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας.
Υλικά:700 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
300 γρμ. χαλβά τριμένο
150 γρμ. ταχίνι
200 γρμ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. μέλι
2 κουτ. γλ. σόδα
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° - 180° C. Αντιστάσεις.
- Τρίβουμε τον χαλβά στο μούλτι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι, και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.
- Προσθέτουμε τον χαλβά, το μέλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε καλά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε σε μπαστουνάκια πάχος ενός δάκτυλου. Κατόπιν τα κόβουμε σε 4 - 5 εκ. μήκος και κυλάμε ένα-ένα καλά στο σουσάμι
- Τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, και τα πιέζουμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου