Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολατίνα - φράουλα

Σοκολάτα και φράουλα, με αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, υπέροχη κρέμα φράουλας για πρώτη στρώση, και κρέμα σοκολάτας για δεύτερη και τρίτη στρώση. Με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας, αρωματισμένο με μέλι και ουίσκι. Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα καλύτερο, από το να γευτείτε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτή την φανταστική τούρτα. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
210 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρμ. ζάχαρη


Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese

Bananacheese, άλλο ένα πάντρεμα μπανόφι, με τσιζκέικ. Μια ακόμα φανταστική υπέροχη, δικιά μου δημιουργία. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ζελέ επικάλυψης ουδέτερο

Διάφανο ζελέ για επικάλυψη προϊόντων ζαχαροπλαστικής. Είναι ένα ζελέ ουδέτερο σε γεύση, και το χρησιμοποιούμε για να επικαλύπτουμε ιδιαιτέρως φρέσκα φρούτα για διακόσμηση γλυκών, και να τους δίνει γυαλάδα και φρεσκάδα. Μπορούμε όμως και να το χρωματίσουμε, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν επικάλυψη σε τούρτες, πάστες, τάρτες κ.λ.π. Το ζελέ αυτό παραμένει αρκετά παχύρρευστο, και δεν πήζει αρκετά.
Υλικά:
200 γρμ. νερό
200 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. γλυκόζη


Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ταρτάκια ατομικά, με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Πανέμορφα νόστιμα, και εύκολα ταρτάκια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Για όποια χρήση θέλετε, γιορτές, πάρτι κ.λ.π.

Υλικά:
15 περίπου έτοιμα ταρτάκια μεγάλα, 8,5 cm. διάμετρο
500 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη


Τούρτα μπισκότο Μιράντα

Τι πιο απολαυστικό από ένα γλυκό με το υπέροχο άρωμα του μπισκότου Μιράντα. Δοκιμάστε αυτή την φανταστική τούρτα με κρέμα από μπισκότα Μιράντα, βάση από μπισκότο αμυγδάλου, και με επικάλυψη μους μπισκότου Μιράντα.
Υλικά για τσέρκι 26 cm:

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Πραλίνα φουντουκιού - Μερέντα

Υπέροχη σπιτική μερέντα, με πραλίνα φουντουκιού, από καραμελωμένα φουντούκια.
Υλικά:
300 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
120 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη


Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Πάστες Μιράντα

Φανταστικό άρωμα μπισκότου Μιράντα. Μία πάστα που δεν έχετε ξαναφάει. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα


Πάστες oreo

Πρωτότυπες, υπέροχες, πάστες με μπισκότα oreo, και με μία πρωτότυπη επικάλυψη πάστας, από μπισκότα oreo. Δεν μένει, παρά να τις δοκιμάσετε. Μπορείτε αν θέλετε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα, χρησημοποιώντας μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο


Τούρτα πραλίνας αμυγδάλου - σοκολάτα

Παραλαγή συνταγής με δικό μου τρόπο. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
60 γρμ. ζάχαρη


Βάση μπισκότου για τούρτες

Αυτή είναι μία βασική συνταγή μπισκότου, για τούρτες επί το πλείστον. Μπορούμε να την παραλάξουμε με φουντούκι, να προσθέσουμε κακάο για σοκολατένιο μπισκότο, κ.λ.π. Το μπισκότο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το σιροπιάσουμε, ανάλογα που θα το χρησημοποιήσουμε. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκ. άψητο, και το 1 εκ. ψημένο
Υλικά για 2 δίσκους 24 - 26 εκ.:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ), ή φουντούκια


Καρυδόπιτα

Λαχταριστή μοσχομυροδάτη καρυδόπιτα. 

Υλικά:
500 γρμ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρμ. αλεύρι μαλακό


Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα, με μπισκότο

Άλλη μία τούρτα σοκολάτα - μπανάνα. Τώρα με έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής, και βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας γάλακτος. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά: Για τσέρκι 26 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 22 εκ. για την κρέμα μπανάνα

Για τη βάση μπισκότου:
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρμ. φουντούκια σε σκόνη (αλεσμένα στο μπλέντερ)


Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα

Μπανάνα και σοκολάτα, ο καλύτερος συνδυασμός γεύσεων. Απολαύστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υπέροχη σπιτική μαρμελάδα. Με διαλεγμένα πορτοκάλια από εσάς τους ίδιους, και φτιαγμένη με τα χεράκια σας, χωρίς συντηρητικά, και περιττές χημικές προσθέσεις. Διαβάστε προσεχτικά τις σημειώσεις στο τέλος.
Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια, σάρκα
και τις φλούδες λεπτοκομμένες
ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα πορτοκαλιού



Τούρτα φράουλα - μπανάνα

Τούρτα μπανάνας και φράουλας, με παντεσπάνι σοκολάτας, και με επικάλυψη ζελέ φράουλας. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα creme brulee

Υπέροχη, φανταστική τούρτα με τραγανό μπισκότο αμυγδάλου για βάση, μους σοκολάτας, και γέμιση με κρεμ μπρουλέ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: Για τσέρκι 24 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 20 εκ. για την creme brulee.

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Tiramisu oreo με φρούτα του δάσους

Ένα oreo... πρωτότυπο τιραμισού, με φρούτα του δάσους. Εύκολο απλό, πεντανόστιμο...
Υλικά: Για μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 24Χ8 cm. περίπου.
1 1/2 πακέτο μπισκότα oreo, μεγάλα
1 πακέτο mini oreo


Τάρτα oreo με μπανάνες

Τάρτα με μπισκότα oreo,  μπανάνες, και επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: 

Βάση μπισκότου: για μία φόρμα στρογγυλή με τσέρκι 24-26 εκ. ή τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. περίπου
250 γρμ. μπισκότα oreo
100 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Σοκολατάκια Pan

Σοκολατάκια Pan, με ινδοκάρυδο και καραμέλα. Ένας γλυκός πειρασμός για μικρούς και μεγάλους... Και ποιος θα έλεγε όχι σε ένα υπέροχο, αρωματικό, γευστικό, μαλακό σοκολατάκι με γέμιση καραμέλας. Τη συνταγή την σκέφτηκα τρώγοντας... μία σοκολάτα γάλακτος με καραμέλα... Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου, και περιμένω εντυπώσεις... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για τα σοκολατάκια:
200 γρμ. σάλτσα καραμέλας (ακολουθεί συνταγή)
50 γρμ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)


Cheesecake Ferrero Rocher, με μπισκότο oreo

Cheesecake Ferrero Rocher, με μπισκότο oreo, και επικάλυψη με σάλτσα πραλίνας φουντουκιού. Το απόλυτο της γεύσης... Μία συνταγή από ξένο site μεταφρασμένη από εμένα, στην οποία έχω κάνει παραλαγή, και έχω προσθέσει τις δικές μου πινελιές σε υλικά, αλλά και στον τρόπο παρασκευής της. Είναι απίστευτα καταπληκτική. Μείωσα τα υλικά για τη σάλτσα πραλίνας, διότι ήταν αρκετή η δόση, και μου κάλυψε όλη την επιφάνεια, κάτι που δεν έπρεπε, να γίνει, και δεν χρειάζεται. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα, και το αποτέλεσμα... εσείς θα μου το πείτε.
Υλικά για τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα Oreo με γέμιση κρέμα βανίλια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake oreo με σάλτσα καραμέλας

Οι φώτο είναι ενδεικτικές προσωρινά.
Υλικά:

Βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα oreo
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, ή adoro, lurpak κ.λ.π..


Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Banapple

Ένα εξαιρετικό γλύκισμα. Ένα πάντρεμα μπανάνας και μήλου. Μπανάπλ, με πρώτη στρώση από σοκολάτα και κάσιους. Με γέμιση μπανάνας και μήλο, και από πάνω μία φανταστική κρέμα μπανάνας και μήλου. Τέλος επικάλυψη σαντιγί με άρωμα μόκα, γαρνιρισμένη με φετάκια ψημένου μήλου, ροκανίδια σοκολάτας, και σιρόπι σοκολάτας. Το αποτέλεσμα? θεσπέσιο... Τι άλλο θέλετε... απολαύστε το.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

Για την βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive, ή μπισκότα oreo
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese oreo

Banoffee-cheesecake oreo. Ένα πρωτότυπο γλυκό, ένα πάντρεμα μπανόφι με τσιζκέικ, και με κουμπάρο... φυσικά εμένα. Με βάση από μπισκότα oreo, κρέμα  bananacheese, και υπέροχη σάλτσα καραμέλας από πάνω, για σερβίρισμα, με τριμμένο oreo μπισκότο. Αν δεν το δοκιμάσετε, δεν καταλαβαίνετε την μοναδική γεύση που αφήνει στο στόμα.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.

Για τη βάση μπισκότου oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση λευκής κρέμας)
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Cheesecake oreo με σάλτσα espreso

Cheesecake oreo με σάλτσα espreso. Είναι με βάση μπισκότου oreo, με μία στρώσει σοκολάτα γκανάζ, κρέμα εσπρέσο, και επικάλυψη με σάλτσα εσπρέσο και τριμμένα μπισκότα oreo. "Τα λόγια είναι περιττά", λέει ένα τραγούδι. Όντως τα λόγια είναι περιττά για αυτή τη συνταγή. Απλά δοκιμάστε την, και θα δείτε. Η φώτο είναι ενδεικτική, προσωρινά.
Υλικά:

Για το μπισκότο oreo:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση λευκής κρέμας, τριμμένα σε σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Banoffee oreo

Μπανόφι, ένα υπέροχο γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική συνταγή με μπισκότα oreo, και με Dulce de leche που δεν ρευστοποιείται στο ψυγείο!! Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (Dulce de leche) έχει την ιδιότητα μετά από μια μέρα στο ψυγείο, να υγροποιείται και να αρχίζει να τρέχει, οπότε και "χαλάει" το γλυκό μας. Το μυστικό μου για αυτή την περίπτωση είναι η ζελατίνη που χρησιμοποιώ στο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, ώστε να το κρατά σφιχτό για μέρες, και χωρίς να χαλάει η υφή και γεύση του Dulce de leche. Κάτι που κανένας μέχρι τώρα δεν έκανε, και μας ανάγκαζε να τρώμε το μπανόφι μέσα σε μια μέρα. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση λευκής κρέμας
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα μόκα με πραλίνα καρυδιού

Τούρτα μόκα με γέμιση από πραλίνα καρυδιού-σοκολάτας, και με επικάλυψη πραλίνας καρυδιού, και σάλτσα καραμέλας. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων, που θα σας ξετρελάνει. Η φώτο είναι προσωρινά ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
80 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Πάστες αμυγδάλου, Νουγκατίνες.

Άλλη μία συνταγή για πάστες νουγκατίνες, με υπέροχη κρέμα αμυγδάλου.
Υλικά για 16 πάστες:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. αλεύρι
225 γρμ. αμύγδαλα, τριμμένα στο μπλέντερ σκόνη, (όχι απαραίτητα ασπρισμένα)


Google+ Followers