Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα μπισκότο Μιράντα

Τι πιο απολαυστικό από ένα γλυκό με το υπέροχο άρωμα του μπισκότου Μιράντα. Δοκιμάστε αυτή την φανταστική τούρτα με κρέμα από μπισκότα Μιράντα, βάση από μπισκότο αμυγδάλου, και με επικάλυψη μους μπισκότου Μιράντα.
Υλικά για τσέρκι 26 cm:

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 ασπράδια αυγού

Για την κρέμα μπισκότου Μιράντα:
400 γρμ. γάλα πλήρες
100 γρμ. ζάχαρη
20 γρμ. αλεύρι
30 γρμ. κόρν φλάουρ
2 βανίλιες, ή ένα φασολάκι βανίλια
1 κρόκο αυγού
35 γρμ. βούτυρο
200 γρμ. μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου, τριμμένα σε σκόνη
250 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε αρκετά παχύρευστη μορφή

Για την επικάλυψη, μους μπισκότου:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, αρκετά κρύα
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
70 γρμ. μπισκότα Μιράντα, τριμμένα καλά σε σκόνη
100 γρμ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
50 γρμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου αμυγδάλου:
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C. και τα καβουρδίζουμε ελάχιστα, ίσα να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα.
2. Τα κρυώνουμε, και τα βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σκόνη αμυγδάλου.
4. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
5. Σε λαμαρίνα, ή ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, και δημιουργούμε δύο δίσκους διαμέτρου 26 cm. (έναν κάθε φορά, ή τους φτιάχνουμε σε δύο διαφορετικά ταψιά).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° C για 15-20 λεπτά. Ίσα να πάρει ένα απαλό χρυσαφή χρώμα. (Πρέπει να παραμείνουν μέσα μαλακά, και τραγανά απ' έξω). Μπορούμε να βάλουμε και τα δύο ταψιά ταυτόχρονα, ψήνοντας στον αέρα.

Κρέμα μπισκότου Μιράντα:
1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρμ. γάλα με την ζάχαρη, και αφήνουμε μέχρι που να αρχίζει να βράζει, χωρίς να ανακατέψουμε. (Εάν βάλουμε φασολάκι βανίλια, το βάζουμε τώρα, αφού το χαράξουμε στη μέση, παίρνουμε τα σπόρια και τα ρίχνουμε στο γάλα, ρίχνουμε και το φασολάκι).
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, και τις βανίλιες, (εάν δεν βάλαμε φασολάκι) και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνει μία λεία κρέμα χωρίς σβόλους.
3. Μόλις πάει να αρχίσει να βράζει το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως ότου πήξει.
4. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και δοκιμάζουμε λίγο να δούμε αν μας μυρίζει αλευρίλας, αν ναι, ξαναβάζουμε στη φωτιά για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα, να ψηθεί το αλεύρι να μην μυρίζει. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, όσο χρειαστεί, έως ότου δεν μυρίζει το αλεύρι. (μπορεί να μην χρειαστεί και καθόλου)
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τον κρόκο, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, ρίχνουμε και το βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
6. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
7. Αφού κρυώσει την δουλεύουμε καλά-καλά με το σύρμα να αφρατέψει, και ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μαρίζ, και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα απαλά, να ενώσουν καλά τα υλικά.
Επικάλυψη, μους μπισκότου:
1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.
2. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, αρκετά καλά.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με τα 50 γρμ. κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από την παχύρρευστη κρέμα μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μαρίζ, και την αδειάζουμε μέσα στην υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά, απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν καλά.
5. Προσθέτουμε και το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί, και την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

Ολοκλήρωση:
1. Βάζουμε ένα τσέρκι 26 εκ., επάνω σε δίσκο, ή πιατέλα, και τοποθετούμε μέσα το ένα μπισκότο. (το μπισκότο δεν χρειάζεται σιρόπιασμα). Απλώνουμε επάνω την κρέμα μπισκότου, και την ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
2. Τοποθετούμε το δεύτερο μπισκότο, το πιέζουμε λίγο να κάτσει, και απλώνουμε επάνω την μους μπισκότου. Στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα να κάνει λεία επιφάνεια. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
3. Αφαιρούμε προσεχτικά με την βοήθεια ενός φλόγιστρου, ή το πιστολάκι των μαλλιών, το τσέρκι από την τούρτα. Γαρνίρουμε με μπισκότα, κερασάκια, λίγο σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας, κ.λ.π.. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να διατηρηθεί κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF