Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Bananacheese

Bananacheese, άλλο ένα πάντρεμα μπανόφι, με τσιζκέικ. Μια ακόμα φανταστική υπέροχη, δικιά μου δημιουργία. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο

Για την κρέμα:
170 γρμ. ζάχαρη άχνη
400 γρμ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
3 φύλλα ζελατίνης, (4,5 γρμ. περίπου)
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι

Για την σάλτσα καραμέλας:
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
80 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. σιρόπι καραμέλας Carte d'ore (προαιρετικά)

Στρώση, και επικάλυψη:
3-4 μέτριες μπανάνες αρκετά ώριμες, κομμένες σε μέτριες στρογγυλές φέτες

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
2. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με τα μπισκότα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα με τσέρκι 24 - 26 cm. και το στρώνουμε καλά, πατώντας το με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι, να κάτσει το μείγμα και να γίνει συμπαγές. Πιέζοντας το μπισκότο, φτιάχνουμε και ένα μικρό τοίχωμα στο πλάι της φόρμας.
5. Το βάζουμε στο φούρνο, και το ψήνουμε για 6-8 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, να ξεκολλήσει, καθαρίζουμε το τσέρκι, και το ξαναμοντάρουμε.
6. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρατηθεί κρύο.

Σάλτσα καραμέλας:
1. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεταλλικό σκεύος, ή πυρίμαχο. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί.
2. Ρίχνουμε αρκετό νερό στο ταψί, ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση το σκεύος με το γάλα. Το τοποθετούμε στο φούρνο στους 220 C. και το ψήνουμε για 1,30 - 2 ώρες, ή μέχρι να έχουμε καραμέλα μεσαίου χρώματος, και σφιχτή. Τσεκάρουμε κατά καιρούς το νερό στο ταψί να μην στεγνώσει.
3. Μόλις είναι έτοιμο, το δουλεύουμε καλά με σύρμα να μαλακώσει, και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, πρώτα παραπάνω από την μισή, και μετά την υπόλοιπη. Πρέπει να έχουμε μία πηχτή, αλλά συνάμα ρευστή σάλτα. Υπόψιν ότι κρυώνoντας θα σφίξει και άλλο. Οπότε κανονίζουμε την κρέμα γάλακτος που θα ρίξουμε. Ανακατεύουμε δυνατά να ενώσουν τα υλικά, και ρίχνουμε και το σιρόπι καραμέλας, αν θέλουμε. (Δίνει ένα υπέροχο άρωμα και γεύση) Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κρέμα:
1. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
3. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος ζεστή, διαλύουμε την ζελατίνη, αφού την στίψουμε καλά.
4. Χτυπάμε στο μίξερ με φτερό, τη ζάχαρη, με το τυρί κρέμα, και το χυμό, για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα, και ρίχνουμε σταδιακά ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή) την λιωμένη ζελατίνη, και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
5. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθουν καλά.

Ολοκλήρωση:
1. Στρώνουμε τις φέτες από τις δύο μπανάνες πάνω στο μπισκότο.
2. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα επάνω, και αδειάζουμε την κρέμα. Την ισιώνουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, και να σφίξει καλά η κρέμα. Περίπου 4-5 ώρες.
3. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι από τη φόρμα, και στρώνουμε επάνω στη κρέμα σχετικά αραιά, μερικές φέτες μπανάνας.
4. Αδειάζουμε από πάνω όλη τη σάλτσα καραμέλας, με ένα κουτάλι, ρίχνοντας την από ψιλά και αραιά, να καλύψει όλο το γλυκό. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.

Tips:
Μπορείτε να βάλετε την σάλτσα καραμέλας στην πρώτη στρώση κάτω, και να αντικαταστήσετε την σάλτσα καραμέλας, με σάλτσα σοκολάτας, από πάνω για επικάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF