Τάρτα με μπισκότα oreo, μπανάνες, και επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: Βάση μπισκότου: για μία φόρμα στρογγυλή με τσέρκι 24-26 εκ. ή τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. περίπου
250 γρμ. μπισκότα oreo
100 γρμ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρμ. φουντούκια ψημένα, αλεσμένα σκόνη
Γέμιση:
μερικά μπισκότα oreo ανοιγμένα στα δύο, (10-12 μπισκότα περίπου)
4-5 μπισκότα oreo χοντροκομμένα στο χέρι
4 μπανάνες αρκετά ώριμες
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 φύλλα ζελατίνας, (4,5 - 5 γρμ. περίπου)
Επικάλυψη, γλάσο σοκολάτας:
1ος τρόπος:
100 γρμ. βούτυρο τύπου βιτάμ
70 γρμ. ζάχαρη άχνη
40 γρμ. κακάο
1 μικρό αυγό βιολογικό
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. Ουίσκι
2ος τρόπος:
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι
1/2 κουτ. γλ. Ουίσκι
Εκτέλεση:
Μπισκότο
1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα 250 γρμ. μπισκότα oreo, και τα φουντούκια, και τα κάνουμε σκόνη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει, και το ανακατεύουμε με το μίγμα μπισκότου-φουντούκι.
3. Το βάζουμε στη φόρμα, και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας το με ένα κουτάλι, ή φαρδύ ποτήρι, για να κάτσει.
Γέμιση:
1. Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω στο μπισκότο.
3. Παίρνουμε 10 μπισκότα oreo, τα ανοίγουμε στα δύο, και τα καρφώνουμε όρθια γύρω-γύρω ανάμεσα τσέρκι με μπανάνες, ώστε να ακουμπήσουν στον πάτο της βάσης μπισκότου, και με την πλευρά της γέμισης προς τα μέσα, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα τοίχωμα από μπισκότα.
4. Παίρνουμε τα χοντροκομμένα μπισκότα, και τα ρίχνουμε επάνω στις μπανάνες.
5. Στύβουμε καλά την ζελατίνα, και την λιώνουμε σε 3 κουταλιές ζεστό νερό.
6. Στο μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τα 30 γρμ. ζάχαρης, και τη βανίλια, σε παχύρρευστη μορφή. Στο τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνα.
7. Απλώνουμε την κρέμα επάνω από τα τριμμένα μπισκότα, και κουνάμε την φόρμα να κάτσει, και να πάει παντού. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει. Ή για 1 ώρα στην κατάψυξη για πιο γρήγορα.
Γλάσο σοκολάτας:
1ος τρόπος:
1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο - λίγο την ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα η μαρίζ, ρίχνουμε λίγο - λίγο και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει κρέμα.
2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε το αυγό με την βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά - καλά.
3. Προσθέτουμε και το ουίσκι, και ανακατεύουμε.
2ος τρόπος:
1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το ουίσκι σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
2. Προσθέτουμε το μέλι, και ανακατεύουμε.
Ολοκλήρωση:
1. Αφαιρούμε το τσέρκι προσεχτικά να μην χαλάσουμε τα μπισκότα γύρο-γύρο.
2. Απλώνουμε το γλάσο επάνω στο παγωμένο γλυκό μας, φροντίζοντας να πάει παντού. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το γλάσο. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
3. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί, ή γλυκό κουταλιού, νεραντζάκι, σταφύλι, συκαλάκι, κ.λ.π.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ . ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα glykes treles, χαίρομαι που σας αραίσουν οι συνταγές μου. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο με την λίγη πείρα που έχω, αλλά πολύ αγάπη και μεράκι. Δυστυχώς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος, διαφορετικά θα έκανα πάρα πολλά ακόμα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Διαγραφή