Αυτή είναι μία βασική συνταγή μπισκότου, για τούρτες επί το πλείστον. Μπορούμε να την παραλάξουμε με φουντούκι, να προσθέσουμε κακάο για σοκολατένιο μπισκότο, κ.λ.π. Το μπισκότο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το σιροπιάσουμε, ανάλογα που θα το χρησημοποιήσουμε. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκ. άψητο, και το 1 εκ. ψημένο
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ), ή φουντούκια
110 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ασπράδια αυγού
άρωμα προαιρετικά, συνήθως δεν βάζουμε, διότι έχει το άρωμα του αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Αν δεν έχουμε έτοιμο τριμμένο αμύγδαλο.
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150-160 βαθμούς, και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς, ίσα να πάρει την υγρασία. Δεν τα αφήνουμε να πάρουν καθόλου χρώμα.
2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. τα βάζουμε με την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σκόνη αμυγδάλου.
4. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
5. Πάνω σε μια λαδόκολλα, δημιουργούμε δυο δίσκους διαμέτρου 24-26 cm.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° C για 15-20 λεπτά. Ίσα να πάρει ένα απαλό χρυσαφή χρώμα.
Tips:
Αν το θέλουμε σοκολατένιο, προσθέτουμε 20-25 γρμ. κακάο σκόνη, και αφαιρούμε 10 γρμ. αλεύρι, και το υπόλοιπο σε αμυγδαλόσκονη.
Πώς γίνεται να λες βάση μπισκότου και να μην έχεις μπισκότο πες ότι είμαι βάση τούρτας αμυγδαλου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ μου έτσι ονομάζεται αυτή η συνταγή/βάση... γίνετε λεπτή σαν μπισκότο μαλακό. Δεν είναι παντεσπάνι.
Διαγραφή