Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μίνι cheesecakes με φυστικοβούτυρο, oreo και καραμελωμένα φουντούκια

Μίνι cheesecakes με φυστικοβούτυρο, κομματάκια μπισκότου oreo, και καραμελωμένα φουντούκια. Και φυσικά με βάση μπισκότου, από oreo. Απλά δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις...

Υλικά: Για 24 μίνι cheesecakes περίπου

Βάση μπισκότου oreo:
340 γρμ. μπισκότα oreo, (2 πακέτα 4Χ των 172 γρμ.). Αλεσμένα σκόνη
100 γρμ. βούτυρο

Κρέμα cheesecake:
700 γρμ. τυρί κρέμα philadelphia
80 γρμ. φυστικοβούτυρο
100 γρμ. ψιλοκομμένα μπισκότα oreo, (όχι σκόνη)
150 γρμ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Γκανάζ:
180 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος

Καραμελωμένα φουντούκια:
200 γρμ. φουντούκια
100 γρμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου oreo:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. βαθμούς.
2. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
3. Λιώνουμε το βούτυρο, και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
4. Σε μία φόρμα για μάφινς, βάζουμε μισή κουταλιά της σούπας περίπου μείγμα μπισκότου, σε κάθε θήκη. (18 με 19 γρμ.) Το πατάμε καλά με το κουτάλι να κάτσει, ή με τον πάτο ένός ανάλογου ποτηριού.
5. Ψήνουμε για 4 λεπτά, και το αφαιρούμε από τον φούρνο. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Κρέμα cheesecake:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, με το φυστικοβούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα.
3. Προσθέτουμε ένα-ένα αυγό, χτυπώντας καλά κάθε φορά.
4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και τη βανίλια. Με την σπάτουλα ξύνουμε από τον κάδο του μίξερ, τυχόν μείγμα που έχει κολλήσει στον πάτο, και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν, και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
5. Προσθέτουμε τα τριμμένα oreo, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
6. Γεμίζουμε με το μείγμα κρέμα cheesecake, τις θήκες μάφινς με το μπισκότο, μέχρι επάνω.
7. Τοποθετούμε στο φούρνο, και ψήνουμε στους 140-150 C. βαθμούς, για 18-24 λεπτά. Θα δούμε την κρέμα να έχει φουσκώσει ελαφρώς, να έχει σταθεροποιηθεί, και δεν τρέμει, επίσεις μικρά ανοίγματα. Τότε είναι έτοιμα..
8. Σβήνουμε το φούρνο, αφήνουμε ελαφρώς ανοιχτή την πόρτα, και τα αφήνουμε 10 λεπτά έτσι μέσα στον φούρνο.
9. Αφαιρούμε από τον φούρνο, και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν.
Γκανάζ: 
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να κάψει καλά. Κατεβάζουμε, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

Καραμέλωμα φουντουκιού:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε την ζάχαρη με τα φουντούκια. Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξήλινη κουτάλα καλά, να καλυφθούν τα φουντούκια.
2. Τα βγάζουμε αμέσως πριν μας καεί η καραμέλα και πικρίσει, και τα αδειάζουμε αμέσως σε χαρτί ψησίματος.
3. Τα απλώνουμε γρήγορα με την κουτάλα, πριν ξεραθεί η καραμέλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
4. Τα σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Ολοκλήρωση:
1. Αφού έχουν μείνει 4 ώρες στο ψυγείο τα cheesecakes μας, με ένα μυτερό και λεπτό μαχαιράκι, τα αφαιρούμε προσεχτικά από τις θήκες μάφινς, και τα βάζουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε επάνω μία κουταλιά ζεστή γκανάζ. (Αν έχετε φλόγιστρο, βγαίνουν πολύ εύκολα).
2. Τα βάζουμε 5 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει η γκανάζ, και να σταθεροποιηθεί, και τοποθετούμε από πάνω λίγα καραμελωμένα φουντούκια.
3. Τέλος τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η γκανάζ.
Διατηρούνται μερικές μέρες στο ψυγείο, αλλά μπορεί να μαλακώσει η καραμέλα από τα φουντούκια, λόγο της υγρασίας του ψυγείου.
Tips:
Μπορείτε να καραμελώσετε και ασπρισμένα αμύγδαλα, αντί για φουντούκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF