Καλαμπομαγέρεμα το λέγαμε οι Ζακινθινοί, ή καλαμποκάλευρο, ή χυλός καλαμποκάλευρου, με αυτό φτιάχνουμε και την μπομπότα. Ας γυρίσουμε στην κατοχική εποχή... και μετά. Όλοι το θυμόμαστε, με αυτό έζησαν στην κατοχή πάρα πολλοί, μικροί και μεγάλοι. Μία Ζακυνθινή σπεσιαλιτέ, νόστιμη, και... πολύ θρεπτική. Ιδανική για πρωινό.
2 ποτήρια νερό4 καλές κουτ. σ. καλό καλαμποκάλευρο
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
λίγη σταφίδα κορινθιακή, (μαύρη) περίπου 3 κουταλιές
μία καλή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη σταφίδα, και το αλάτι. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
- Ρίχνουμε ψιχαλιστά το καλαμποκάλευρο με το χέρι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ή με πιρούνι όπως κάναμε παλιά...
- Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, και να πήξει καλά η κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε δύο πιατάκια, και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Τρώγεται κατά προτίμηση ζεστή.
Μυστικό:
Ζητήστε καλό καλαμποκάλευρο. Το γνήσιο και καλό καλαμποκάλευρο, είναι αρκετά κίτρινου χρώματος, όπως στη φώτο.
Ζητήστε καλό καλαμποκάλευρο. Το γνήσιο και καλό καλαμποκάλευρο, είναι αρκετά κίτρινου χρώματος, όπως στη φώτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου