Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μιλφέιγ oreo

Oreo... μιλφέιγ. Υπέροχο, μοναδικό μιλφέιγ, τώρα και με μπισκότα oreo. Με κρέμα Chocolaté coffee, και μπισκότα oreo. Τέλος με δύο τρόπους επικάλυψης, με κρέμα μπισκότου oreo, και άχνη ζάχαρη. Πάντα με την υπογραφή... Panos. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά: (για 8 μερίδες)

Για τη σφολιάτα:
1 πακέτο σφολιάτα

Για την κρέμα Chocolaté coffee:
900 ml. φρέσκο γάλα πλήρες
2 αυγά ολόκληρα
3 κρόκοι αυγών
80 γρμ. κορν φλάουρ
220 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κοφτό νες καφέ σκόνη
100 γρμ. μαύρη σοκολάτα υγείας, τεμαχισμένη
100 γρμ. μπισκότα oreo χοντροκομμένα, (χωρίς την γέμιση)
300 ml, κρέµα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπηµένη σε σαντιγί, + λίγη ακόμα, *(διάβασε, μυστικό)
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:

1oς τρόπος:
άχνη ζάχαρη
50 γρμ. μπισκότα oreo ψιλοτριμένα, (όχι σκόνη)

2ος τρόπος:
200 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα καλά σε σκόνη
1 κουτ. γλ. μέλι
λίγη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
Εκτέλεση:

Σφολιάτα:
1. Έχουμε βγάλει από το ψυγείο ενωρίτερα τη σφολιάτα, να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 C. βαθμούς.
3. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο μας, και το κόβουµε σταυρωτά οριζόντια, και κάθετα, ακριβώς στη μέση. Δηλαδή να έχουμε τέσσερα ίσα κομμάτια.
4. Στρώνουμε μία λαµαρίνα με λαδόκολλα, τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια σφολιάτας, και τα πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική. Τρυπάµε την επιφάνειά καλά µε ένα πιρούνι, για να μην φουσκώσουν.
5. Ψήνουµε µέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώµα.

Κρέµα Chocolaté coffee: 
1. Χτυπάµε με το σύρμα τα αυγά, με τους κρόκους, και προσθέτουµε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν.
2. Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το γάλα µε τη ζάχαρη, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να φουσκώνει, ρίχνουµε λίγο γάλα στο µπολ µε τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
3. Αδειάζουμε το µείγµα στην κατσαρόλα με το γάλα, και το βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς µε το σύρµα, µέχρι να δέσει η κρέµα µας.
4. Αποσύρουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε τον νες καφέ, και την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να λιώσουν, και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε µε µεµβράνη που εφάπτει επάνω στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
6. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, τα 300 ml. κρέμα γάλακτος, με την μία κουταλιά ζάχαρη άχνη, σε σαντιγί.
7. Αφαιρούμε την γέμιση από τα μπισκότα, και τα θρυμματίζουμε-χοντροκόβουμε με το χέρι.
8. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα Chocolaté coffee, την δουλεύουμε δυνατά με το σύρμα, ή με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει.
9. Ενσωµατώνουµε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, και προσθέτουμε τα μπισκότα oreo. Τα ανακατεύουμε απαλά, δύο-τρεις γυρισιές με τη σπάτουλα.

Γαρνίρισμα 2ος τρόπος:
Ανακατεύουμε την σκόνη μπισκότου oreo με το μέλι, και ρίχνουμε διαδοχικά κουταλιά-κουταλιά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ώστε να φτιάξουμε μία μαλακιά και απαλή κρέμα, που να μπορούμε να την απλώσουμε άνετα.

Συναρμολόγηση:
1. Σε μία πιατέλα, ή δίσκο, βάζουµε το ένα φύλλο σφολιάτας, και απλώνουμε επάνω το 1/3 της κρέµας σοκολάτα-καφέ.
2. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο, και το 1/3 ακόμα κρέμας. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το τρίτο φύλλο, και την υπόλοιπη κρέμα.
3. Τέλος τοποθετούμε το τέταρτο φύλλο, και το πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη, και μετά με λίγο ψιλοτριμένο μπισκότο oreo, τμηματικά.
<>
Αν επιλέξουμε τον δεύτερο τρόπο γαρνιρίσματος.
1. Απλώνουμε με μία σπάτουλα την κρέμα μπισκότου oreo, επάνω στη σφολιάτα.
2. Πασπαλίζουμε ελάχιστα και τμηματικά με λίγη άχνη ζάχαρη.
Τρώγεται κατά προτίμηση φρέσκο, διότι όταν μείνει στο ψυγείο, μαλακώνει το φύλλο σφολιάτας, και δεν θα είναι τραγανό.

*Μυστικό:
Για τον δεύτερο τρόπο γαρνιρίσματος, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος παραπάνω, στην κρέμα που θα φτιάξουμε την σαντιγί, και όταν γίνει παχύρρευστη, παίρνουμε μερικές κουταλιές, και την κρατάμε στην άκρη. Έτσι θα έχουμε έτοιμη την παχύρρευστη κρέμα, χωρίς να θέλουμε να ξαναχτυπάμε λίγη κρέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF