Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ κόκκινου κρασιού

Υπέροχο πεντανόστιμο κέικ με κόκκινο κρασί και σταφίδες. Μία αλιώτικη... γεύση. Δοκιμάστε το.
Υλικά για φόρμα κέικ 26-28 cm:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό
180 γρμ. βιτάμ
300 γρμ. ζάχαρη
180 γρμ. κρέμα γάλακτος
100 γρμ. γάλα πλήρες, φρέσκο
160 γρμ. κόκκινο γλυκό κρασί
5 αυγά
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρμ. κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι, (όχι σκόνη)
100 γρμ. σταφίδες ξανθές
λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Σέ ένα μπολ βάζουμε το κρασί με τις σταφίδες να μουσκέψουν για 1-2 ώρες.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει, και να αφρατέψει, και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε καλά να ενώσουν.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε.
4. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, και τα κάσιους.
5. Ρίχνουμε το μισό μείγμα αλευριού, και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το κρασί με τις σταφίδες ανακατεύοντας, και μετά το υπόλοιπο μίγμα αλευριού. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα του κέικ, 26-28 εκ. τινάζουμε το περιττό αλεύρι, και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου.
8. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, ή καλαμάκι, καρφώνωντας το στο κέντρο, και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
9. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF