Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Βάση μπισκότου oreo

Τώρα για τις συνταγές με oreo όπου αντικαθηστούμε το παντεσπάνι με βάση μπισκότου σοκολάτας, όπως τούρτες, πάστες κ.λ.π.. σας έχω την λύση. Βάση μπισκότου αμυγδάλου, με μπισκότα oreo. Για μία... ολοκληρωμένη oreo συνταγή.

Υλικά για 2 δίσκους 24 - 26 εκ.:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα καλά σε σκόνη

60 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση: 
Αν δεν έχουμε έτοιμο τριμμένο αμύγδαλο.
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150-160  βαθμούς, και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς, ίσα να πάρει την υγρασία. Δεν τα αφήνουμε να πάρουν καθόλου χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
2. Αφαιρούμε από τα μπισκότα oreo την κρέμα γέμισης, και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα αμύγδαλα, και την ζάχαρη άχνη, και τα κάνουμε σκόνη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μείγμα αμυγδάλου-μπισκότο.
4. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
5. Πάνω σε μια λαδόκολλα, τοποθετημένη σε λαμαρίνα, δημιουργούμε δυο δίσκους διαμέτρου 24-26 cm. Αν έχετε δαχτυλίδι-τσέρκι, στη διάμετρο αυτή, μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε αυτό.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° C για 14-16 λεπτά. Προσοχή διότι είναι σκούρο, και δεν φαίνεται το ψήσιμό του, να μην μας καεί. Δεν χρειάζεται να ψηθεί πολύ, διότι σκληραίνει. Να έχει μία τραγανή κρούστα απ' έξω, και μαλακό από μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF