Μοναδικό, ανεπανάληπτο
μίνι cheesecake, με μπισκότα oreo. Την ιδέα την πήρα βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες. Και πιστεύω ότι βγήκε μία καταπληκτική συνταγή. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά: Για 24 περίπου μίνι
cheesecakes
24 μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλια, ολόκληρα80 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλια, χοντροκομμένα
750 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
130 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
180 γρμ. γιαούρτι 2%
1 πρέζα αλάτι
λίγη σαντιγί για γαρνίρισμα
25 μίνι oreo, ή κομμάτια oreo
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° - 150° C. βαθμούς.
2. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, και χτυπάμε όσπου να ενωθούν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε και την βανίλια.
3. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, και κάθε φορά να ενσωματώνεται με το μείγμα.
4. Δουλεύουμε λίγο με το σύρμα το γιαούρτι με το αλάτι, και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα oreo. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
5. Προσθέτουμε το μείγμα γιαούρτι, στο παραπάνω μείγμα τυριού, και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα να ενωθούν.
6. Σε μία φόρμα για μάφινς, βάζουμε σε κάθε θήκη από ένα χαρτάκι για μαφινς. Τοποθετούμε μέσα από ένα ολόκληρο μπισκότο oreo, και γεμίζουμε με το μείγμα, σχεδόν μέχρι επάνω. Το μείγμα δεν φουσκώνει, ή θα φουσκώσει ελάχιστα, και μετά το φούρνο θα κάτσει. Οπότε δεν φοβόμαστε ότι θα χυθεί το μείγμα.
7. Ψήνουμε για 18-22 λεπτά περίπου. Τα αφαιρούμε από τον φούρνο, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
8. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, ή για όλη τη νύχτα. Τα αφαιρούμε από τα χαρτάκια, λίγο πριν το σερβίρισμα.
9. Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, και με ένα μίνι oreo από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου