Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Τούρτα Toblerone

Τούρτα Toblerone, από την Ελβετική σοκολάτα γάλακτος Toblerone με μέλι και κομμάτια από αμύγδαλα. Υπέροχη γεύση σοκολάτας με το φανταστικό άρωμα της toblerone τώρα σε μια πρωτότυπη συνταγή για τούρτα. Μοναδική όπως πάντα, από τις SintagesPanos.
Υλικά:
 
Για το παντεσπάνι, 2 φέτες για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
130 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με κρέμα αμυγδάλου, νηστίσιμο

 Ένα μοναδικό γλύκισμα που θα σας καταπλήξει κυριολεκτικά, με γάλα καρύδας, ινδοκάρυδο, και κρέμα αμυγδάλου. Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με άρωμα καρύδας, και από πάνω μια υπέροχη κρέμα με γάλα αμυγδάλου.  Μπορείτε να το κάνετε με επιλογή σας γάλα καρύδας, ή αμυγδάλου, ή ακόμα για πιο μοναδική γεύση, με συνδυασμό και των δύο όπως θα δείτε παρακάτω στη συνταγή. Το γλυκό είναι νηστίσιμο.
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:
 
Για την ζύμη:
280 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρμ. αλεύρι


Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Παξιμαδάκια πορτοκαλιού μαλακά

 Παξιμαδάκια μαλακά με σουλτανίνα, και υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού. Απ' έξω τραγανά, μέσα μαλακά. Απλά και εύκολα. Διαβάστε στο τέλος της συνταγής το μυστικό.... Δοκιμάστε τα!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Αλλατίνη*
2  1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Σαραγλί Panos

 Σαραγλί, αφράτο τραγανό που διαλύεται στο στόμα αφήνοντας μια μοναδική αίσθηση και άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου. Με φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα, και καρύδια. Σιροπιασμένο με σιρόπι αρωματισμένο με μέλι, λεμόνι, κανέλα, και άρωμα βανίλιας.
 
Υλικά για ταψί 25x34 εκ. περίπου:
14 φύλλα κρούστας Βηρυτού
270 γρμ. βούτυρο γάλακτος lupark, λιωμένο


Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Βασιλόπιτα με δαμάσκηνα και μήλα

 Η βασιλόπιτα του 2023!! Πρωτοχρονιά, και το έθιμο... τι άλλο, βασιλόπιτα!! Φτιάξτε αυτή την καταπληκτική βασιλόπιτα για να υποδεχτείτε το νέο έτος με τους αγαπημένους σας. Είναι εύκολη, πεντανόστιμη, και πιστέψτε με... δεν θα απογοητευθείτε και θα πάρετε χίλια μπράβο από τους καλεσμένους σας. Συνταγή για ...πραγματική βασιλόπιτα, και όχι ένα απλό κέικ-βασιλόπιτα...
Όπως βλέπετε είναι η μοναδική βασιλόπιτα μετά από άλλες 12 που έχω φτιάξει, που προσθέτω γάλα!!
Υλικά για 28 εκ. διάμετρο ταψί/φόρμα:
250 γρμ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ χρησιμοποιώ lurpak)
170 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ραβανί Special

 Ραβανί. Μια λέξη γεμάτη σιρόπια... και ποιος δεν θα ήθελε ένα τέλειο σπέσιαλ ραβανί αφράτο καλοσιροπιασμένο να λιώνει στο στόμα... Απλά δοκιμάστε το!!

Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:
 
Για την ζύμη:
300 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
260 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Γαλακτομπούρεκο μοναδικό

Μία μοναδική συνταγή καλύτερη από επαγγελματική. Αφράτη βελούδινη κρέμα με άρωμα λεμόνι και βανίλια. Τραγανό φύλλο που κρατάει για τρεις μέρες. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε, και να ξεχάστε οποιαδήποτε άλλη συνταγή.

Υλικά:
12-14 φύλλα, 1 πακέτο (450 γρμ.) Βηρυτού, (θερμοκρασία δωματίου)
1100 γρμ. φρέσκο γάλα



Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Παξιμάδια κανέλας σουσαμάτα

 Διπλοφουρνιστά σουσαμάτα παξιμαδάκια κανέλας. Αφράτα και τραγανά που τρίβουν στο στόμα...
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ. ηλιέλαιo, χλιαρό


Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Τούρτα cookies με dulce de leche

 Τούρτα με αφράτη μους από κρεμ ανγκλέζ και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (dulce de leche) Αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, και με γέμιση σάλτσας από σοκολάτα και κομματάκια cookies oreo.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
110 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
130 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Chocolat mocha dessert

 Chocolat mocha dessert με βάση παντεσπάνι σοκολάτας, μια μους μαύρης σοκολάτας, και δεύτερη μους μόκα σε στιλ ημισφαίριου. Εύκολο και με υπέροχη γεύση σοκολάτας και μόκα. Ένα τέλειο επιδόρπιο για το Χριστουγεννιάτικο ή το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Απαραίτητα εργαλεία: 
Ένα ταψί ή τσέρκι 21x28εκ. για το ψήσιμο του μπισκότου
Ένα τσέρκι 20x27 εκ. για 12 μπάλες/μερίδες )
Φόρμα σιλικοπλάστ με ημισφαιρικές θήκες 6 εκ. διάμετρο, (ø6x6 θήκες) 43 γρμ. κρέμα η θήκη

Για την βάση, μπισκότο σοκολάτας:
110 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF