Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Τούρτα Toblerone

Τούρτα Toblerone, από την Ελβετική σοκολάτα γάλακτος Toblerone με μέλι και κομμάτια από αμύγδαλα. Υπέροχη γεύση σοκολάτας με το φανταστικό άρωμα της toblerone τώρα σε μια πρωτότυπη συνταγή για τούρτα. Μοναδική όπως πάντα, από τις SintagesPanos.
Υλικά:
 
Για το παντεσπάνι, 2 φέτες για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
130 γρμ. ζάχαρη70 γρμ. κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρμ. αλεύρι γ. ο. χ.
50 γρμ. κόρν φλάουρ
20 γρμ. κακάο σκόνη, άγλυκο
1 κουτ. γλ. (7-8 γρμ.) μπέικιν πάουντερ
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
1 στικ βανίλιας
 
Για το σιρόπι:
150 γρμ. ζάχαρη
250 ml. νερό
Για τη μους Toblerone:
100 ml. γάλα πλήρες
90 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών, (85 γρμ. περίπου) 
25 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
400 γρμ. σοκολάτα Toblerone αμυγδάλου, ψιλοκομμένη
70 γρμ. κουβερτούρα 55-70 % κακάο, ψιλοκομμένη
350 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
50 γρμ. ζάχαρη άχνη
 
Για την επικάλυψη σοκολάτας και γαρνίρισμα:
500 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
80 ml ηλιέλαιο
2 κουτ. σ. κροκάν αμυγδάλου, ή μέτρια ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα άσπρα.
Choco Chips Crispy Nuts
Εκτέλεση:
 
Παντεσπάνι σοκολάτας:
  1. Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Το αδειάζουμε σε λεκανάκι, και προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
  4. Βάζουμε στο λιωμένο βούτυρο μισή κούπα από την ζύμη, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στην υπόλοιπη ζύμη, και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ να ενσωματωθεί καλά. 
  5. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C. βαθμούς, για 25' - 30' λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνή.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε. (Καλύτερα να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα)
  7. Το κόβουμε σε δυο οριζόντιες φέτες 1 εκ. πάχος. Αν χρειαστεί ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια, αν έχει σχηματιστεί βουναλάκι στο ψήσιμο.
  8. Κατόπιν με το τσέρκι 24 εκ. διάμετρο κόβουμε την μία φέτα, και με ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο κόβουμε την δεύτερη φέτα. (Αν δεν έχουμε κόβουμε και τα δύο σε 24 εκ.)
Σιρόπι:
  1. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μους Toblerone:
  1. Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες σε ένα μπολ.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη.
  3. Βάζουμε τα 120 ml. γάλα με τα 90 ml. κρέμα γάλακτος και το σιρόπι βανίλιας, σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, να έρθει σε σημείο βρασμού.
  4. Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα πάνω στο μείγμα κρόκους-ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι τους 82° C. έως ότου να έχουμε μια απαλή κρέμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από την ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς, και να έχουμε μια ομοιογενές κρέμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει στους 30° C.
  8. Χτυπάμε τα 330 ml. κρέμας γάλακτος με τα 50 γρμ. άχνη ζάχαρη, σε παχύρευστη μορφή.
  9. Αφού έχει κρυώσει το μείγμα σοκολάτας, ενσωματώσουμε σταδιακά σε δυο δώσεις την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με μια μαρίζ.
Μοντάρισμα:
  1. Σε ένα τσέρκι 24 εκ. διάμετρο βάζουμε το παντεσπάνι 24 εκ. διάμετρο, και σιροπιάζουμε καλά.
  2. Αδειάζουμε την μισή ποσότητα από την μους Toblerone, τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι 22 εκ. διάμετρο, και σιροπιάζουμε.
  3. Αδειάζουμε την υπόλοιπη μους Toblerone να γεμίσει το τσέρκι μέχρι επάνω.
  4. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον, ή καλύτερα για μια νύχτα να παγώσει καλά, για να μπορέσουμε να το γλασάρουμε.
Επικάλυψη σοκολάτας:
  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και την λιώνουμε στα μικροκύματα.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  3. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 32-34 C. βαθμούς, προσθέτουμε το κροκάν, ή τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά, και γλασάρουμε.
Ολοκλήρωση:
  1. Τοποθετούμε το γλυκό πάνω σε ένα ψιλό και μικρότερο σκεύος, κάποιο μπολ ανάποδα, το οποίο το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί.
  2. Αφαιρούμε το τσέρκι ζεσταίνοντάς το με ένα πιστολάκι μαλλιών, και αδειάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας στην επιφάνεια, προσέχοντας να καλύψει καλά όλο το γλυκό.
  3. Αφήνουμε να στραγγίξει 2 λεπτά, και τοποθετούμε το γλυκό σε δίσκο σερβιρίσματος,
  4. Γαρνίρουμε την τούρτα με Choco Chips Crispy Nuts, ή ότι μας αρέσει, και τοποθετούμε στο ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία ψύξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF