Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πάστες double chocolate & exotic fruits

Εξωτικός πειρασμός με διπλή σοκολάτα, και κρέμα από εξωτικά φρούτα. Ένα μοναδικό γλύκισμα με βάση από μπισκουτί αμυγδάλου - σοκολάτας, επικαλυμμένο με έξτρα μαύρη σοκολάτα. Μια μους μαύρης σοκολάτας με βάση κρεμ ανγκλέζ, στη μέση κρέμα με εξωτικά φρούτα, και επιπλέον κομματάκια από καραμελωμένα εξωτικά φρούτα, και μια λευκή μους καραμέλας, με βάση κρεμ ανγκλέζ. Τέλος γλασαρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Είναι πραγματικά ένας... εξωτικός... πειρασμός!!
Υλικά για 8 γλυκά/πάστες

Βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για λαμαρίνα 40x30 εκ. 1,5 εκ. πάχος)
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
150 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ζύμη κρέπας

Υπέροχη ζύμη για γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Υλικά:
120 γρμ. αλεύρι
3 αυγά μεσαία


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Κορμός πραλίνα - καραμέλα

Ένα γευστικότατο υπέροχο γλυκό. Με βάση από μπισκότο φουντουκιού, με μια στρώση από αχλάδια καραμελωμένα και σοκολάτα. Μια μους καραμέλας στον πυρήνα, και μια μους σοκολάτα-πραλίνα απέξω. 
Τέλος για επικάλυψη, γλάσο σοκολάτας-καραμέλας με καβουρδισμένο φουντούκι.
Απαραίτητα σκεύη: 
Μια φόρμα σιλικόνης 25,5x8 εκ. ημικύκλια για τον κορμό.
Μια φόρμα σιλικόνης 25x5 εκ. ημικύκλια για τον πυρήνα.

Για την βάση, μπισκότο φουντουκιού: 
130 γρμ. αυγά
30 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Ρολό σοκολάτας ανάμικτο

Ρολό μαύρης και λευκής σοκολάτας, με σταγόνες σοκολάτας. Ιδανικό για Χριστούγεννα. Εύκολο απλό για κάθε γιορτή.
Υλικά για 1 ρολό 32X10 εκ. 13-16 μερίδες

Για το παντεσπάνι 35X25 εκ.: 
70 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα με άρωμα τόνκα!!

Η βασιλόπιτα του 2020!! για να υποδεχτούμε και πάλι γλυκά το νέο έτος. Μια βασιλόπιτα με αποξηραμένα βερίκοκα, κουκουνάρι, καρύδα, και αρωματισμένη με άρωμα από σπόρο τόνκα! Μοναδικές όπως πάντα γεύσεις και αρώματα. Μοναδικές αποκλειστικές συνταγές στις SintagesPanos!
Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (14 έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα cookies πραλίνα - μπανάνα

Μια υπέροχη τούρτα με άρωμα πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα. Ο κάτω όροφος έχει δύο στρώσεις μους πραλίνας, μια στρώση μους μπανάνας, και μια λεπτή στρώση chocolate cookies. Ο πάνω όροφος έχει τρεις στρώσεις μους μπανάνα, (αυτό ήταν επιλογή δικιά μου για κάποιους που δεν τρώνε τη σοκολάτα)  

Κατάλληλη για γενέθλια, για γάμο, και κάθε είδους δεξίωση, αναλόγως το πως θα την στολίσουμε. Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα τρίτα γενέθλια του εγγονού μου.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
200 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Ένα γευστικό αφράτο γλυκάκι. Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο, για όσους το επιθυμούν και δεν μπορούν χωρίς αυτό, ακόμα και την σαρακοστή. Γίνετε απίστευτα νόστιμο, καλύτερο και από το κανονικό. 

Υλικά:
12 φύλλα κρούστας, 1 πακέτο
1300 ml γάλα αμυγδάλου


Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Cheesecake ατομικό

Κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση από τα συνηθισμένα cheesecake, Ατομικά cheesecake με σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι βανίλιας.

Υλικά για 12 μερίδες:

Για την βάση:
100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα cookies chocolate αρωματισμένη με τόνκα

Ακόμη μια καταπληκτική τούρτα με cookies σοκολάτας, και μια υπέροχη μους σοκολάτας αρωματισμένη με τόνκα!! Τέλος, επικαλυμμένη με  γλάσο σοκολάτας πραλίνα. Ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων, με απλά και αγνά υλικά. Εύκολη στην εκτέλεση, αφού ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Απλά δοκιμάστε την!!
Για το παντεσπάνι:
110 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
130 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Τούρτα Black forest

Ακόμα μια υπέροχη τούρτα. Black Forest σε μοντέρνο... στιλ. Απλά δοκιμάστε την!!
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
140 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF