Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τούρτα μπανάνα σοκολάτα

Τούρτα μπανάνα σοκολάτα. Μια τούρτα μοναδική σε γεύση και εμφάνιση. Ξεκινάμε με μπισκότο αμυγδάλου και φουντουκιού, και από πάνω άλειμμα σοκολάτας με μπισκότο σοκολάτας oreo. Με μια υπέροχη μους σοκολάτας, Δεύτερο μπισκότο, ζελέ από φρέσκες μπανάνες, κατόπιν μια δεύτερη μους μπανάνας φτιαγμένη με creme brulee. Και τέλος επικάλυψη με γυαλιστερό γλάσο. Η συγκεκριμένη φτιάχτηκε για γενέθλια.
Υλικά για το μπισκότο αμυγδάλου σοκολάτας, για 2 δίσκους 22-24 εκ.:
90 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, (σκόνη)
70 γρμ.  φουντούκια, (σκόνη)


Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τσουρέκι τέλειο

Το τέλειο Πασχαλινό τσουρέκι. Αν θέλετε ένα υπέροχο αφράτο μαστιχωτό και αρωματικό τσουρέκι, να το τρως και τις επόμενες μέρες και να είναι σαν φρέσκο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή. Μετά από πολύ μελέτη και δοκιμές, κατέληξα σε αυτήν την συνταγή. Γίνετε απλά υπέροχο, και παραμένει αφράτο...
Υλικά για 3 μεγάλα τσουρέκια, ή 4 μέτρια

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι, δυνατό
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια, θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Κουλουράκια βανίλιας

Υπέροχα τραγανά βουτυράτα κουλουράκια με άρωμα βανίλιας. Για το Πάσχα, για τον καφέ σας, για οποιαδήποτε στιγμή.

Υλικά:

Για την ζύμη:
600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (Αλλατίνη)
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Χαλβάς με σιμιγδάλι, Υπέροχος μοσχομυρωδάτος χαλβάς με καβουρδισμένα αμύγδαλα, σταφίδες, και μέλι. Αρωματισμένος με κανέλα και πορτοκάλι.
Υλικά:

Για το χαλβά:
120 γρμ. ηλιέλαιο
100 γρμ. μαργαρίνη


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Κουλουράκια σουσαμένια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με μέλι, σπιτικό ταχίνι, και κανέλα. Νηστίσιμα κουλουράκια με υπέροχη γεύση ταχίνι, άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας.
Υλικά:
700 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
300 γρμ. χαλβά τριμένο


Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μπακλαβάς

Απολαύστε έναν υπέροχο τραγανό και μοσχομυρωδάτο μπακλαβά.
Υλικά:
Για ταψί 28x38 εκ. περίπου
1 κιλό (2 πακέτα) φρέσκο φύλλο Βηρυτού, ή κρούστας
430 γρμ. καρυδόψιχα


Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα με κουκουνάρι και κάρδαμο

Η βασιλόπιτα του 2018!!
Και για το 2018, σας έφτιαξα μια καταπληκτική βασιλόπιτα, μοναδική όπως πάντα σε γεύση και άρωμα. Με κουκουνάρι, κάσιους και ξερά σύκα. Επίσης αρωματισμένη με κάρδαμο, κόκκινο πιπέρι, λεμόνι, και ρούμι. Απολαύστε την! 
 
 Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα (γενεθλίων)

Τούρτα μπισκότο - μπανάνα. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσης, που σε αφήνει άφωνο. Με σπιτική κρέμα πατισερί, και μοναδικό αφράτο παντεσπάνι. Ιδανική για γενέθλια. Την τούρτα αυτή την έφτιαξα αποκλειστικά για τα πρώτα γενέθλια του πρώτου μου εγγονού. 
Υλικά για παραλληλόγραμμο τσέρκι 25X30Χ6 εκ.

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. ζάχαρη
140 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τούρτα αράμπικα με ζελέ αβοκάντο

Μια μοναδική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, και του αρώματος καφέ αράμπικα. Με δυο μπισκότα αμυγδάλου - σοκολάτας, και δύο μους. Μια μους αρωματισμένη με κόκκους καφέ αράμπικα, άλλη μια μους σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι, και γέμιση με ζελέ από φρέσκο αβοκάντο. Τέλος, επικαλυμμένη με φανταστικό γλάσο σοκολάτας. Απλά Θεϊκή...
Απαραίτητα εργαλεία: 1τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος, ένα τσέρκι 22 εκ. διάμετρο, θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.

Υλικά: για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος

Για το ζελέ αβοκάντο, τσέρκι 22 cm.: 
230 γρμ. αβοκάντο πουρέ
17 γρμ. πηκτίνη (πηκτίνη για μαρμελάδες)


Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Πάστα φλώρα, ένα γλύκισμα που αρέσει σε πάρα πολλούς. Όσοι λοιπόν νηστεύετε και δεν μπορείτε να αντέξετε χωρίς αυτό το υπέροχο γλύκισμα, αλλά και για εσάς που θέλετε να φάτε ένα γλυκό την σαρακοστή, μπορείτε να την φτιάξετε και νηστίσιμη. Υπέροχη, μοσχομυρωδάτη, τραγανή, που δεν θα καταλάβετε ότι είναι νηστίσιμη. Δοκιμάστε την!! Την έχω σε δυο διαφορετικές συνταγές, για στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, και για ταψάκι 37x25  εκ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 24 εκ. διάμετρο:
180 γρμ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF