Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Cheesecake με σάλτσα από φρέσκες φράουλες

 Ένα γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Cheesecake με σάλτσα από τεμαχισμένες φρέσκες φράουλες, με απίθανη κρέμα τυριού. 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:
 
Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)


Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

 Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα, με άρωμα βανίλιας και μπαχαρικά. Αφράτα σούπερ τραγανά και μοσχομυρωδάτα. Έχουν 100% επιτυχία, δοκιμάστε τα!!

Υλικά:
650 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη, 1 πλάκα κομμένη κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και μέλι

Μουστοκούλουρα με σπιτικό πετιμέζι και υπέροχο γνήσιο θυμαρίσιο μέλι Ζακύνθου. Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Μοναδικά για καφέ κολατσιό για όλες τις ώρες. Είναι νηστίσιμα για όποιον νηστεύει και θέλει να απολαύσει ένα κουλουράκι με τον καφέ του. 
Υλικά:
800 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ
340 γρμ. πετιμέζι


Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Τούρτα Black Caramel

 Ένας συνδυασμός μαύρης σοκολάτας με καραμέλα. Black Caramel, μια μους με μαύρη σοκολάτα και σπιτική καραμέλα, και μια δεύτερη μους με μαύρη σοκολάτα. 
Για βάση ένα υπέροχο παντεσπάνι με κακάο και σιρόπι άρωμα καραμέλας. Τέλος για επικάλυψη με λευκό γλάσο σοκολάτας σε συνδυασμό με μαύρο γλάσο. Ένας απίστευτος συνδυασμός γεύσης.
Υλικά:

Παντεσπάνι, 2 φέτες για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:
120 γρμ. ζάχαρη
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Παντεσπάνι βάσης χωρίς κρόκους

 Αφράτο και ελαστικό παντεσπάνι για βάση τούρτας. Αν το κάνουμε λεπτό, κάνει και για ρολό. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποιούμε κρόκους αυγών. Γίνετε πολύ εύκολα στο χέρι με το σύρμα, χωρίς μίξερ.
Υλικά  για τσέρκι 24- 26 εκ.
Η δόση αυτή είναι για ένα κομμάτι 2 εκ. πάχος περίπου.
220 γρμ. ζάχαρη άχνη
115 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Κορμός με κρέμα βουτύρου από κάστανα & σοκολάτα

 Ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα βουτύρου φτιαγμένη από πολτό κάστανου και σοκολάτα γάλακτος.
Υλικά:

Για το biscuit κακάο, 35X25 εκ.:
55 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
20 γρμ. κόρν φλάουρ 


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Τούρτα brownie με μους πραλίνας και κρέμα καραμέλας

 Ένα υπέροχο γλυκό-τούρτα, με βάση brownie με φουντούκια, από πάνω στο κέντρο μια μους σοκολάτας γάλακτος με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού από καραμελωμένα φουντούκια, και στη μέση με γέμιση κρέμα καραμέλας. Περιμετρικά με μπαλάκια μους σοκολάτας πραλίνας. Ακόμα ένα τραγανό "μπισκότο" από μείγμα σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού, και ψιλοκομμένα καραμελωμένα φουντούκια, το οποίο κάθετε επάνω στο brownie και από πάνω η μους. Τέλος, επικάλυψη με γλάσο μαύρης σοκολάτας, και λευκό γλάσο για τα μπαλάκια μους.
Υλικά: (για τσέρκι 27 εκ. διάμετρο, και φόρμα σιλικόνης "Eclipse" 20 εκ.)


 Για την πραλίνα φουντουκιού:
170 γρμ. φουντούκια
150 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική



Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Βασιλόπιτα με κάστανα κουκουνάρι και... κόκκινο πιπέρι

 Η Βασιλόπιτα του 2021!! Ακόμα μια μοναδική στη γεύση βασιλόπιτα με πουρέ από κάστανα, κουκουνάρι, και... κόκκινο πιπέρι!! Μια συνταγή που θα σας καταπλήξει, και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας!! 
Για φόρμα ή τσέρκι 28 εκ. διάμετρο (έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
300 γρμ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ χρησιμοποιώ lourpak)
280 γρμ. ζάχαρη άχνη


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Παξιμάδια τραγανά, με αμύγδαλο και πορτοκάλι

 Τραγανά μοσχομυρωδάτα παξιμαδάκια με αμυγδαλόσκονη, πορτοκάλι, βανίλια, και μέλι.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, "Αλατίνη"
100 γρμ. αμυγδαλόσκονη 


Print this page

Print Friendly and PDF