Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

 Κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα, με άρωμα βανίλιας και μπαχαρικά. Αφράτα σούπερ τραγανά και μοσχομυρωδάτα. Έχουν 100% επιτυχία, δοκιμάστε τα!!

Υλικά:
650 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. μαργαρίνη, 1 πλάκα κομμένη κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. ελαιόλαδο
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα καλό πορτοκάλι
120 ml χυμό πορτοκαλιού, ή γάλα αμυγδάλου
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
1/4 κουτ. γλ. κακουλέ τριμμένο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
Επικάλυψη:
Μισό ποτηράκι του κρασιού γάλα αμυγδάλου, με 1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη
σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, (τη σόδα την διαλύουμε στο χυμό πορτοκάλι) και τα χτυπάμε καλά με το γάντζο να ομογενοποιηθούν, και να έχουμε μία απαλή μαλακιά ζύμη, ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει.
  3. Πλάθουμε κορδόνια σαν το μικρό μας δάχτυλο, και κατόπιν φτιάχνουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα. 
  4. Ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου με την ζάχαρη να λιώσει, και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα κουλουράκια.
  5. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν. (Αν θέλουμε ρολάρουμε τα κορδόνια ζύμης επάνω σε σησάμι, και μετά τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, και δεν τα αλείφουμε με γάλα αμυγδάλου.)
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º-170º C. να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα. Περίπου 25-30 λεπτά.
  7. Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς, και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό δοχείο καλά κλεισμένο, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρούνται για αρκετό καιρό.

Καλή επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF