Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Cheesecake με σάλτσα από φρέσκες φράουλες

 Ένα γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Cheesecake με σάλτσα από τεμαχισμένες φρέσκες φράουλες, με απίθανη κρέμα τυριού. 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:
 
Για τη βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα digestive
100 γρμ. μαργαρίνη λιωμένη, (soft)

Για την κρέμα:
500 γρμ. τυρί κρέμα, Philadelphia
100 γρμ. ζάχαρη άχνη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
 
Για την σάλτσα φράουλας:
400 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. πηκτίνη
 
Εκτέλεση:
 
Βάση μπισκότου:
  1. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την μαργαρίνη.
  2. Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα σε σκόνη, και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Αδειάζουμε την μαργαρίνη στα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Τα στρώνουμε στην βάση της φόρμας, και τα πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ή με ένα φαρδύ ποτήρι.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο έως ότου φτιάξουμε την κρέμα.
Κρέμα cheesecake:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στη βάση μπισκότου, την ισιώνουμε, και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει, και να σφίξει η κρέμα, ή στην κατάψυξη για 1,30 ώρα.
Σάλτσα φράουλας:
  1. Καθαρίζουμε τα 300 γρμ. φράουλες, και ψιλοκόβουμε από αυτές τις μισές. Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες.
  2. Τις βάζουμε όλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και τοποθετούμε στη φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, να δέση η σάλτσα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την πηκτίνη διαλυμένη σε ελάχιστο κρύο νερό.
  4. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε ξανά στη φωτιά να δέση η σάλτσα κανονικά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκλήρωση:
  1. Αφού έχει σφίξει η κρέμα, απλώνουμε επάνω την κρύα σάλτσα φράουλας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  2. Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου παγώσει η σάλτσα, και σταθεροποιηθεί. Η σάλτσα θα είναι αρκετά παχύρρευστη.
  3. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή βουτώντας ένα λεπτό μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζουμε, και το περνάμε ενδιάμεσα τσέρκι με γλυκό.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια, και το σερβίρουμε πάντα κρύο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF