Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παγωτό oreo

Νέες μοναδικές δροσερές συνταγές παγωτού, με γεύση μπισκότου oreo. Απολαύστε τις φέτος το καλοκαίρι. Πραγματικά orees γεύσεις, που θα σας καταπλήξουν. Πάντα με την υπογραφή Panos.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι
130 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλια, ψιλοθρυμματισμένα

Εκτέλεση:
  1. Θρυμματίζουμε τα oreo (Προσοχή όχι σκόνη, σαν ψίχουλα)
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, (εκτός τα θρυμματισμένα μπισκότα), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 10-15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη φουσκωτή κρέμα.
  3. Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. 
  4. Τέλος, αδειάζουμε το 1/3 σε ένα μπολ, και ρίχνουμε 1/3 oreo θρυμματισμένο, ανακατεύουμε λίγο, ρίχνουμε το άλλο 1/3 παγωτό, 1/3 oreo ανακάτεμα, και τέλος το υπόλοιπο παγωτό με το υπόλοιπο θρυμματισμένο oreo.
  5. Αν δεν έχουμε μηχανή, και το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, και ανακατεύουμε ελαφρά
  6. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σερβίρεται με τριμμένα μπισκότα oreo, η mini oreo, και σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -13 έως -15 C. βαθμούς.
Φτιάχνει: 1200 γρμ. παγωτό περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF