Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παγωτό oreo-μόκα

Oreo μπισκότα και σε παγωτό. Μοναδικές γεύσεις παγωτού, με την βασική συνταγή μου υπέροχου παγωτού. Για πραγματικό παγωτό. 
Υλικά βάσης:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
30 γρμ. μέλι
150 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλια, ψιλοθρυμματισμένα
1 κουτ. γλ. σκόνη νες καφέ, ντεκαφεινέ
80 γρμ. γάλα ζεστό

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την γέμιση από τα μπισκότα, και τα ψιλοθρυμματίζουμε. (Όχι σκόνη)
Ζεσταίνουμε τα 80 γρμ. γάλα, και ρίχνουμε την κρέμα που αφαιρέσαμε από τα μπισκότα, και τον νες καφέ. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν, και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, και το μείγμα κρέμας μπισκότου-νες καφέ, (εκτός τα θρυμματισμένα μπισκότα), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15-20 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα.
Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo, και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται με χοντροκομμένο μπισκότο oreo, και σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -13 έως -15 C. βαθμούς.
Ποσότητα: 1250 γρμ. παγωτό περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF