120 γρμ. νιφάδες βρώμης
100 γρμ. νιφάδες ρυζιού
100 γρμ. χοντροκομμένα αμύγδαλα, ασπρισμένα
30 γρμ. σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο
110 γρμ. βούτυρο φυτίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. μέλι
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
1 πρέζα αλάτι
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τα δημητριακά, ξηρούς καρπούς, κ.λ.π.
3. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, και το αλάτι, και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά να βράσει για 5-6 λεπτά..
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το αδειάζουμε στο μείγμα δημητριακών, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με χαρτί ψησίματος.
6. Το πατάμε να κάτσει καλά, και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, να πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.
7. Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει. Το αφαιρούμε από το ταψί, και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, (ράβδους) με ένα βαρύ κοφτερό μαχαίρι, σκουπίζοντάς το τακτικά με βρεγμένο, ή λαδωμένο πανί. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
8. Τις τυλίγουμε σε μεμβράνη, ή σε αντικολλητικό χαρτί, και τις φυλάμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου