Για πάρα πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική, και όχι μόνο.
1 πορτοκάλι, τη σάρκα
χυμό από μισό πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κουτ. σ. κορν φλάουρ
2 κουτ. σ. ζάχαρη
5 κουτ. σ. νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά από φλούδα και λευκές ίνες, και κόβουμε σε κομματάκια τη σάρκα από το πορτοκάλι.
Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσει με το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη, και το νερό.
Αφού βράσει και εξατμιστούν αρκετά υγρά, διαλύουμε το κορν φλάουρ στις 2 κουταλιές νερό, και το προσθέτουμε στο μείγμα να βράση και να δέσει η σάλτσα.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου