Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παγωτό μπανάνα (Νέα συνταγή)

Μία ακόμα νέα υπέροχη συνταγή παγωτού, με φανταστική γεύση μπανάνας. Η συνταγή αυτή περιέχει κρόκο αυγού.

Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γάλα πλήρες φρέσκο, παγωμένο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
20 γρμ. μέλι
2 κρόκους αυγών
50 γρμ. γάλα πλήρες, φρέσκο
1 βανίλια, κάψουλα
120 γρμ. αποξηραμένη μπανάνα
50 γρμ. σταφίδες ξανθές, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Τα παγωμένα υλικά πρέπει να είναι καλά παγωμένα από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο.
1. Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την βανίλια, σε ένα μεταλλικό σκεύος.
2. Βάζουμε τις αποξηραμένες μπανάνες στο μούλτι, και τις κάνουμε σκόνη. Την αδειάζουμε στους κρόκους, μαζί με τα 50 γρμ. γάλα. Χτυπάμε λίγο με το σύρμα, και τοποθετούμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, έως ότου φτάσει στους 75 βαθμούς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και το παγώνουμε.
3. Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, (εκτός το μείγμα κρόκου-μπανάνα), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
4. Προσθέτουμε και το μείγμα κρόκου-μπανάνα, και συνεχίζουμε το χτύπημα, για 10-12 λεπτά, να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα.


Πάγωμα:
1. Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύοντας για λίγο.
2. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, και το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές ώστε να γίνει αφράτο. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τις σταφίδες, και ανακατεύουμε λίγο.
Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ή αμύγδαλο, φουντούκι, κ.λ.π..

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -18 έως -20 C. βαθμούς.

Φτιάχνει: 1300 γρμ. παγωτό περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF