Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τούρτα παγωτό oreo, με φιστικοβούτυρο

Μοναδική γεύση παγωτού, με μπισκότα oreo, και φιστικοβούτυρο. Μοναδικές συνταγές oreo, από μένα. Απλά απολαύστε το... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.

Υλικά:

Βάση μπισκότου:
350 γραμ. μπισκότα Oreo, με λευκή γέμιση
80 γρμ. λιωμένο βούτυρο

Κρέμα παγωτού:
500 γρμ. κρύα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
250 γρμ. φυστικοβούτυρο
½ κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη:
150 γρμ. μπισκότα oreo χοντροκομμένα, ή ένα κουτί mini oreo
90 γρμ. ζεστή σάλτσα φοντάν σοκολάτας*

Σάλτσα φοντάν σοκολάτας:*
90 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρμ. nutella, ή merenda
60 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Βάζουμε τα 350 γρμ. μπισκότα oreo στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη.
2. Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά.
3. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με τσέρκι 24 εκ. και τα απλώνουμε. Με ένα κουτάλι πιέζουμε καλά το μπισκότο να κάτσει στη φόρμα.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου να παγώσει.

Σάλτσα φοντάν σοκολάτας:
Βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά της συνταγής. Την αφήνουμε να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία.

Κρέμα παγωτού:
1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
2. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, το ζαχαρούχο γάλα, το φυστικοβούτυρο, και την βανίλια καλά, να αφρατέψουν.
3. Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα, το μίγμα ζαχαρούχο γάλα, με την κρέμα γάλακτος, να ενσωματωθούν.
Ολοκλήρωση:
1. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα παγωτού επάνω στη παγωμένη βάση μπισκότου, και αδειάζουμε από ψιλά, και ψιχαλιστά την μισή χλιαρή σάλτσα φοντάν σοκολάτας.
2. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα παγωτού, και τέλος την υπόλοιπη σάλτσα φοντάν, επίσης ψιχαλιστά.
3. Πασπαλίζουμε από πάνω τα χοντροκομμένα μπισκότα oreo, ή καρφώνουμε μέχρι τη μέση, απαλά και λοξά τα mini oreo επάνω στην κρέμα. (περίπου 10-12 μπισκοτάκια.
4. Το τοποθετούμε προσεχτικά χωρίς να το κουνάμε, διότι θα κάτσουν τα μπισκότα, στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες.
5. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή το πιστολάκι των μαλλιών.
6. Κόβουμε σε μερίδες, και σερβίρουμε με σιρόπι αρεσκείας μας.
Αν είναι πολύ παγωμένο, το αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει λίγο, και μετά το κόβουμε.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -18 έως -20 C. βαθμούς.
Μερίδες: 14


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF