Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Τούρτα Black forest

Ακόμα μια υπέροχη τούρτα. Black Forest σε μοντέρνο... στιλ. Απλά δοκιμάστε την!!
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
140 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σοκολατόπιτα Κόλαση!!

Μια υπέροχη συνταγή σοκολατόπιτας, με μοναδική γεύση σοκολάτας!!
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το σιρόπι:
220 γρμ. γάλα φρέσκο
190 γρμ. νερό


Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, (νηστίσιμο)

Νηστίσιμο ρυζόγαλο με πλούσια γεύση καρύδας. Υγιεινό και θρεπτικό για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη, με γνήσιο μέλι, ή 50 γρμ. ζάχαρη και 2-3 κουταλιές σ. μέλι. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμο γάλα αμυγδάλου, 1,2 λίτρα. Γίνετε απίθανο όπως και να το φτιάξετε.
Υλικά:
120 γρμ. ρύζι γλασέ, ή Καρολίνα
1,35 λίτρα νερό βραστό


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Ένα ξεχωριστό γλύκισμα, με άρωμα κανέλας. Κόκκινη κολοκύθα γλυκιά με τραγανό φύλλο κρούστας, και μοσχομυρωδάτη αφράτη κρέμα. Μια δικιά μου πινελιά εντελώς διαφορετική από τις άλλες. 
Υλικά:
12 φύλλα κρούστας, (1 πακέτο 450 γρμ.)
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Παντεσπάνι σούπερ

Αφράτο ελαστικό παντεσπάνι, σαν σφουγγάρι. Ιδανικό για τούρτες, ρολά, και διάφορα γλυκά. Σιροπιάζεται εύκολα, δεν λασπώνει, και απορροφά εντελώς, και γρήγορα το σιρόπι. 
Υλικά για μια φέτα σε ταψί 25x33 εκ. ή 2 στρογγυλές σε τσέρκι 26 εκ.:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα μους σοκολάτας σφαιρική

Μια διαφορετική τούρτα με αφράτη μους σοκολάτας και με καρδιά από μους μπανάνας. Υπέροχη λιχουδιά, γλασαρισμένη με μοναδικό γλάσο καθρέπτη χωρίς την προσθήκη γάλακτος, ή κρέμα γάλακτος.
Υλικά για φόρμα σιλικόνης σφαιρική 20 εκ. διάμετρο:

Για το παντεσπάνι: (τσέρκι 24 εκ. διάμετρο)
70 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Φρουτογλυκό ψυγείου με ανανά και μπανάνα

Ένα σούπερ απολαυστικό και γευστικό γλυκό ψυγείου, με δυο κρέμες και φρούτα. Μια κρέμα με άρωμα φιστίκι, και μια με άρωμα μπανάνας, και με γέμιση  φρούτων, ανανά και μπανάνα. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων. Φτιάξτε τον δικό σας συνδυασμό, και με σοκολάτα!. 
Μπορεί να γίνει και τούρτα τετράγωνη ή στρογγυλή.
Υλικά: για τσέρκι 20x27 εκ. (η συγκεκριμένη είναι μεγάλη, 25x30 εκ.)

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. μαργαρίνη soft, λιωμένη


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και καφέ αράμπικα

Η βασιλόπιτα του 2019!! Ακόμα μια μοσχομυρωδάτη και πρωτότυπη όπως πάντα βασιλόπιτα για να υποδεχτούμε γλυκά το 2019. Με αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, και... με μοναδικό άρωμα από κόκκους φρεσκοψημένου καφέ αράμπικα!! 
Καλή χρονιά!!
Υλικά: για 14 - 16 κομμάτια, 26-28 εκ. στρογγυλό ταψάκι, ή φόρμα
6 αυγά
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 γρμ. ζάχαρη άχνη


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Mπακλαβάς ρολό με ξερά φρούτα

Απλά θεϊκός... Δοκιμάστε τον!!
Για 3 ρολά μπακλαβά, 1 ταψάκι 25Χ35 εκ.
Βγάζει 30 κομμάτια μπακλαβά περίπου.

Υλικά:
2 πακέτα φύλλο κρούστας, (24 φύλλα)
350 γρμ. καρυδόψιχα


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Τάρτα μήλου

Μια πολύ ωραία και εντυπωσιακή τάρτα μήλου. Με τραγανό μπισκότο από ζύμη μπριζέ, κρέμα μήλου, και φέτες μήλου καραμελωμένα με καστανή ζάχαρη.. 
Υλικά για μια ταρτιέρα στρογγυλή 26 εκ. διάμετρο, ή ορθογώνια 35Χ11 εκ.

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Print this page

Print Friendly and PDF