Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τούρτα πραλίνα-σοκολάτα με φουντούκια

Απολαύστε αυτή την υπέροχη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα. Αποτελείται από αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού, με κρέμα πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα, και διακοσμημένη με φουντούκια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Cheesecake Ferrero Rocher με πραλίνα-σοκολάτα, και μπισκότα oreo

Ακόμα μια υπέροχη συνταγή cheesecake με Ferrero Rocher, αλλά τώρα με κρέμα από πραλίνα, και σοκολάτα γάλακτος. Με βάση από μπισκότα σοκολάτας oreo, και τέλος με επικάλυψη γκανάζ, από σοκολάτα γάλακτος, Ferrero Rochers, και φουντούκια. Απλά δοκιμάστε την!! 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο, (πλάκα, όχι soft)


Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σιρόπι καραμέλας

Σιρόπι καραμέλας μπορούμε να φτιάξουμε με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε ένα σιρόπι καθαρής καραμέλας, χωρίς την προσθήκη βουτύρου, ή κρέμα γάλακτος. Για πολλές χρήσεις σε γλυκά, παγωτά, κ.λ.π.
Υλικά:
200 γρμ. ζάχαρη
230 γρμ. νερό


Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Frosting καραμέλας, για γαρνίρισμα ή επικάλυψη

Frosting καραμέλας για να γαρνίρουμε, ή να επικαλύψουμε πάρα πολλά γλυκά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για γέμισμα κάποιων γλυκισμάτων.
Υλικά:
350 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Oreo φοντάν σοκολάτας

Μια τέλεια συνταγή φοντάν, (σουφλέ) με μπισκότο oreo, καβουρδισμένο αμύγδαλο, και σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι. Όταν τα σπάτε, ξεχειλίζουν από ρευστή σοκολάτα, και άρωμα oreo και πορτοκάλι. Απλά θεϊκά!!
Υλικά για 8 φορμάκια μιας χρήσεως:

Φοντάν:
100 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Brownie σοκολάτας με μους καραμέλας, και σιρόπι καραμέλας

Ποιος θα πει όχι σε αυτή την ελκυστική συνταγή με σοκολάτα, και πλούσια γεύση καραμέλας.
Ξεκινάμε με βάση από ένα λεπτό μπισκότο αμυγδάλου, αρωματισμένο με ένα ελαφρύ τόνο καραμέλας, ένα παχύ στρώμα brownie σοκολάτας, κρεμώδη μους καραμέλας, και από πάνω γλασαρισμένο με σιρόπι καραμέλας. Τέλος γαρνίρουμε με κάσιους και κράμπλ αμυγδάλου, και για ακόμη περισσότερη καραμέλα, με λίγη σάλτσα καραμέλας. Η αποθέωση της καραμέλας... σε συνδυασμό με σοκολάτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
30 γρμ. αλεύρι
75 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Spring rolls με μπανάνα μήλο και σοκολάτα

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου spring rolls, με γέμιση από μπανάνα, μήλο, και σοκολάτα!! Αρωματισμένα με κανέλα και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με ζάχαρη άχνη, και σιρόπι σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Μπορείτε να παραλάξετε τη γέμιση με ψιλοκομμένες φράουλες, αχλάδι, κ.λ.π. 
Υλικά για 12 spring rolls:

Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
5-6 μπανάνες


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τάρτα με φρούτα και μους καραμέλας

Μια πολύ δροσερή και γευστική τάρτα, που γίνεται με αφράτο μπισκότο αμυγδάλου, με πραλίνα φουντουκιού για πρώτη στρώση, υπέροχη μους καραμέλας, και με διάφορα φρούτα κομπόστα, ή φρέσκα φρούτα εποχής, κ.λ.π. Μια ακόμα μοναδική συνταγή. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
180 γρμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο, σε σκόνη
140 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη!!

Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες φράουλες, και τέλος σκεπασμένο με σοκολάτα, και γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες. Η έκπληξη δεν τελειώνει εδώ... φτιάξτε τις με διάφορες γεμίσεις, όπως κερασάκια μαρασκίνο, βατόμουρα, αποξηραμένα μαλακά δαμάσκηνα, μους καραμέλας, κ.λ.π.. Και αν θέλετε μια πιο... σοκολατένια απόλαυση, με μους σοκολάτας!! Μια μοναδική, δικιά μου συνταγή, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 15 σοκολατένιες κούπες:

Για τις σοκολατένιες κούπες:
15 χαρτάκια για μάφινς, ή φορμάκια σιλικόνης για μάφινς
400 - 500 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο


Print this page

Print Friendly and PDF