Το Saint honore είναι ένα υπέροχο, καταπληκτικό γλύκισμα Γαλλικής προελεύσεως. Απ ότι διάβασα, πήρε το όνομά της, (και αφιερώνεται) από τον πολιούχο Άγιο της ζαχαροπλαστικής, Honoré ή Honoratus (600 μ.Χ.), και επίσκοπο της Αμιένης. (Γαλλία) Γίνετε με πάρα πολλές παραλλαγές, και στη γεύση, αλλά και στην εμφάνιση. Επίσης γίνετε και σε ατομικό μέγεθος. Εγώ εδώ σας δίνω μια συνταγή με φράουλα, και στο μέλλον θα έχουμε και άλλες παραλλαγές. Έψαξα πάρα πολύ στο διαδίκτυο να μάθω τα μυστικά του για το πως φτιάχνεται, ένεκεν και δεν υπάρχει η συνταγή πουθενά, εγώ τουλάχιστον δεν την βρήκα, παρά μόνο σε Ιταλική έκδοση, εντελώς διαφορετική, και νομίζω ότι κατάφερα ένα τέλειο, και γνήσιο Γαλλικό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά για το στήσιμο του γλυκού, και την κρέμα chiboust, όλη η υπόλοιπη διαδικασία, και οι συνταγές, είναι δικά μου. Δεν είναι καθόλου δύσκολη να την εκτελέσετε, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο. Η φωτογραφία είναι αυθεντική από Γαλλική εκτέλεση.
Υλικά:Για την κρέμα chiboust:
1ο μίγμα:
120 ml γάλα πλήρες
180 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη