Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Τούρτα με σοκολάτα καραμέλας & μπανάνα

Μετά τα παστάκια με μούς σοκολάτας καραμέλας, και μούς μπανάνας, ήρθε η σειρά για τούρτα με μους σοκολάτα καραμέλας, και μπανάνα, και για topping, ζελέ από φρέσκες φράουλες. Τέσσερις αγαπημένες γεύσεις, που σε συνδυασμό μεταξύ τους, γίνετε ένας γαστρονομικός πόλεμος στον ουρανίσκο, που θα σας απογειώσει!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά ολόκληρα, (μεσαία 150-160 γρμ.)
80 γρμ. ζάχαρη


Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Παστάκια με μους σοκολάτας καραμέλα, και μους μπανάνας

Υπέροχα όμορφα παστάκια με διπλή μους και ζελέ φρούτων. Μπορείτε να τα φτιάξετε με ότι γεύση σας αρέσει. Είναι απλή η διαδικασία στις μους χωρίς αυγά, και με λίγα υλικά. Μπορείτε για toping να βάλετε γκανάζ σοκολάτας, σαντιγί, ή ζελέ με οποιοδήποτε φρούτα σας αρέσει. Για βάση παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κέικ που σας έχει μείνει, τσουρέκι ξερό, κ.λ.π.
Υλικά για 6 παστάκια, (6 τσέρκια 7 cm. διάμετρος και 6 cm. ύψος

Για το παντεσπάνι
5 κρόκους αυγών
50 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες

Τραγανά παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες. Ακόμη μια συνταγή μου με τραγανά αρωματικά παξιμαδάκια, με καβουρδισμένο αμύγδαλο, μαύρη σταφίδα, και μπαχαρικά. Απολαύστε τα στο πρωινό σας, με τον καφέ σας, κ.λ.π..
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml. ελαιόλαδο


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τούρτα βανίλια - μάνγκο

Τούρτα μάνγκο. Με βάση από μπισκότο αμυγδάλου με καραμελωμένο μάνγκο και λευκή σοκολάτα. Μους βανίλιας με λευκή σοκολάτα, και πυρήνα με κρέμα μάνγκο. Τέλος μια επικάλυψη με γλάσο ζελατίνης και λευκής σοκολάτας, χρωματισμένο με χρώματα τις αρεσκείας σας. Σας εγγυώμαι μια φανταστική γεύση, σε συνδυασμό βανίλιας, μάνγκο, και λευκής σοκολάτας. Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα 58α γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24Χ6 εκ.:

Για την βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για τσέρκι έως 26 εκ.)
60 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή, χωρίς φύλλο

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή. Ποιος θα πει όχι σε ένα γλύκισμα με πλούσια γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Αφράτη ζουμερή μοσχομυρωδάτη. Το μυστικό για τέλειο άρωμα και γεύση; Διαλέγουμε ώριμα γλυκά και αρωματικά πορτοκάλια. Μόνο έτσι θα πετύχετε αυτή την μοναδική συνταγή.
Υλικά: (για ταψάκι 25x35 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο)
3 πορτοκάλια, περίπου 720 - 750 γρμ. ολόκληρα. (Διαλέγουμε αρωματικά γλυκά πορτοκάλια)
5 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ταχινόπιτα (κέικ με ταχίνι)

Ταχινόπιτα για την Σαρακοστή και όχι μόνο. Είναι εύκολη και πολύ νόστιμη, για οποιαδήποτε ώρα, και για τον καφέ σας.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πάστες double chocolate & exotic fruits

Εξωτικός πειρασμός με διπλή σοκολάτα, και κρέμα από εξωτικά φρούτα. Ένα μοναδικό γλύκισμα με βάση από μπισκουτί αμυγδάλου - σοκολάτας, επικαλυμμένο με έξτρα μαύρη σοκολάτα. Μια μους μαύρης σοκολάτας με βάση κρεμ ανγκλέζ, στη μέση κρέμα με εξωτικά φρούτα, και επιπλέον κομματάκια από καραμελωμένα εξωτικά φρούτα, και μια λευκή μους καραμέλας, με βάση κρεμ ανγκλέζ. Τέλος γλασαρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Είναι πραγματικά ένας... εξωτικός... πειρασμός!!
Υλικά για 8 γλυκά/πάστες

Βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για λαμαρίνα 40x30 εκ. 1,5 εκ. πάχος)
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
150 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ζύμη κρέπας

Υπέροχη ζύμη για γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Υλικά:
120 γρμ. αλεύρι
3 αυγά μεσαία


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Κορμός πραλίνα - καραμέλα

Ένα γευστικότατο υπέροχο γλυκό. Με βάση από μπισκότο φουντουκιού, με μια στρώση από αχλάδια καραμελωμένα και σοκολάτα. Μια μους καραμέλας στον πυρήνα, και μια μους σοκολάτα-πραλίνα απέξω. 
Τέλος για επικάλυψη, γλάσο σοκολάτας-καραμέλας με καβουρδισμένο φουντούκι.
Απαραίτητα σκεύη: 
Μια φόρμα σιλικόνης 25,5x8 εκ. ημικύκλια για τον κορμό.
Μια φόρμα σιλικόνης 25x5 εκ. ημικύκλια για τον πυρήνα.

Για την βάση, μπισκότο φουντουκιού: 
130 γρμ. αυγά
30 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Ρολό σοκολάτας ανάμικτο

Ρολό μαύρης και λευκής σοκολάτας, με σταγόνες σοκολάτας. Ιδανικό για Χριστούγεννα. Εύκολο απλό για κάθε γιορτή.
Υλικά για 1 ρολό 32X10 εκ. 13-16 μερίδες

Για το παντεσπάνι 35X25 εκ.: 
70 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ


Print this page

Print Friendly and PDF