Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

Υπέροχη τάρτα με ζύμη μπριζέ, αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δύο μους, μια πορτοκαλιού, και μια σοκολάτας. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, και ξηρούς καρπούς.
Υλικά για ταρτιέρα 24 εκ. διάμετρο:

Για τη ζύμη μπριζέ:
150 γρμ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Brownies με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι και μπανάνα

Υπέροχο, φανταστικό, απολαυστικό, μοναδικό brownies!! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι, το οποίο το έχουμε ποτίσει με κρέμα λευκής σοκολάτας, φετάκια μπανάνας, και σταφίδες. Τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας!!
Υλικά για ταψάκι 22x33 εκ. περίπου:

Για το brownies:
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
370 γρμ. βιτάμ


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Cookies αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

Τραγανά μπισκότα αμυγδάλου, cookies, με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Υλικά:
420 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Brownies γεμιστό με 3 σοκολάτες

Απολαυστικό γεμιστό Brownies με τρεις σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα για πρώτη γέμιση, κουβερτούρα γάλακτος για δεύτερη γέμιση. και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας, και ξηρούς καρπούς. Πολύ... σοκόλαση, για τους πολύ... σοκολατομανής!! Η ή φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x30 εκ.

Για το brownies: 
500 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
480 γρμ. καστανή ζάχαρη


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα μήλου

Εύκολη και απλή σάλτσα για γαρνίρισμα γλυκών, κ.λ.π.
Υλικά:
300 γρμ. χυμός μήλου
200 γρμ. πολτό μήλου


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα

Μια εντελώς διαφορετική μηλόπιτα, μοναδική στη γεύση και στο άρωμα. Με ζύμη αρωματισμένη με πορτοκάλι και βανίλια, γέμιση με μήλα, και από πάνω στα μήλα ένα ελαφρό στρώμα από σιρόπι καραμέλας. Τελειώνουμε με μια στρώσει ακόμα ζύμης, και κρούστα από γάλα και ζάχαρη. Συνταγές που... κολάζουν από αρώματα.
Υλικά για φόρμα κέικ με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:
3 μήλα σκληρά
300 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα σε κανταΐφι και κράμπλ αμυγδάλου

Μία πρωτότυπη και μοναδική συνταγή για μηλόπιτα με βάση από κανταΐφι, και για επικάλυψη, υπέροχο κράμπλ αμυγδάλου. Με μήλα, αχλάδια, σταφίδες, φρέσκο τζίντζερ, και μπαχαρικά. Θα σας καταπλήξει!! Η φώτο είναι προσωρινή.
Υλικά για ταψί 25x38 εκ.

1 πακέτο κανταΐφι
1 δόση κράμπλ αμυγδάλου*


Τούρτα σοκολάτα μόκα και καραμέλα

Τούρτα με τρεις διαφορετικές υπέροχες μους, και παντεσπάνι σοκολάτας. Μια μους σοκολάτα με φρούτα, μια μους με άρωμα μόκα, και μια με άρωμα καραμέλα. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί και μίνι μπισκότα oreo. Μια τριπλή καταστροφή... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Print this page

Print Friendly and PDF