Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Βάση μπισκότου για τούρτες

Αυτή είναι μία βασική συνταγή μπισκότου, για τούρτες επί το πλείστον. Μπορούμε να την παραλάξουμε με φουντούκι, να προσθέσουμε κακάο για σοκολατένιο μπισκότο, κ.λ.π. Το μπισκότο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να το σιροπιάσουμε, ανάλογα που θα το χρησημοποιήσουμε. Το πάχος του δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκ. άψητο, και το 1 εκ. ψημένο
Υλικά για 2 δίσκους 24 - 26 εκ.:
40 γρμ. αλεύρι
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ), ή φουντούκια


Καρυδόπιτα

Λαχταριστή μοσχομυροδάτη καρυδόπιτα. 

Υλικά:
500 γρμ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρμ. αλεύρι μαλακό


Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα, με μπισκότο

Άλλη μία τούρτα σοκολάτα - μπανάνα. Τώρα με έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής, και βάση από τραγανό μπισκότο φουντουκιού, με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας γάλακτος. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά: Για τσέρκι 26 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 22 εκ. για την κρέμα μπανάνα

Για τη βάση μπισκότου:
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρμ. φουντούκια σε σκόνη (αλεσμένα στο μπλέντερ)


Τούρτα σοκολάτα - μπανάνα

Μπανάνα και σοκολάτα, ο καλύτερος συνδυασμός γεύσεων. Απολαύστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
250 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
190 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υπέροχη σπιτική μαρμελάδα. Με διαλεγμένα πορτοκάλια από εσάς τους ίδιους, και φτιαγμένη με τα χεράκια σας, χωρίς συντηρητικά, και περιττές χημικές προσθέσεις. Διαβάστε προσεχτικά τις σημειώσεις στο τέλος.

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμένα πορτοκάλια, σάρκα
και τις φλούδες λεπτοκομμένες
ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα πορτοκαλιού


Τούρτα φράουλα - μπανάνα

Τούρτα μπανάνας και φράουλας, με παντεσπάνι σοκολάτας, και με επικάλυψη ζελέ φράουλας. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24-26 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα creme brulee

Υπέροχη, φανταστική τούρτα με τραγανό μπισκότο αμυγδάλου για βάση, μους σοκολάτας, και γέμιση με κρεμ μπρουλέ. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: Για τσέρκι 24 εκ. για τη βάση και τούρτα, και 20 εκ. για την creme brulee.

Για τη βάση μπισκότου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Tiramisu oreo με φρούτα του δάσους

Ένα oreo... πρωτότυπο τιραμισού, με φρούτα του δάσους. Εύκολο απλό, πεντανόστιμο...

Υλικά: Για μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ 24Χ8 cm. περίπου.
1 1/2 πακέτο μπισκότα oreo, μεγάλα
1 πακέτο mini oreo


Τάρτα oreo με μπανάνες

Τάρτα με μπισκότα oreo,  μπανάνες, και επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: 

Βάση μπισκότου: για μία φόρμα στρογγυλή με τσέρκι 24-26 εκ. ή τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. περίπου
250 γρμ. μπισκότα oreo
100 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Print this page

Print Friendly and PDF