Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Banoffee oreo

Μπανόφι, ένα υπέροχο γλύκισμα που αρέσει σε όλους. Δοκιμάστε αυτή τη μοναδική συνταγή με μπισκότα oreo, και με Dulce de leche που δεν ρευστοποιείται στο ψυγείο!! Το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (Dulce de leche) έχει την ιδιότητα μετά από μια μέρα στο ψυγείο, να υγροποιείται και να αρχίζει να τρέχει, οπότε και "χαλάει" το γλυκό μας. Το μυστικό μου για αυτή την περίπτωση είναι η ζελατίνη που χρησιμοποιώ στο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, ώστε να το κρατά σφιχτό για μέρες, και χωρίς να χαλάει η υφή και γεύση του Dulce de leche. Κάτι που κανένας μέχρι τώρα δεν έκανε, και μας ανάγκαζε να τρώμε το μπανόφι μέσα σε μια μέρα. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Βάση μπισκότου:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση λευκής κρέμας
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τούρτα μόκα με πραλίνα καρυδιού

Τούρτα μόκα με γέμιση από πραλίνα καρυδιού-σοκολάτας, και με επικάλυψη πραλίνας καρυδιού, και σάλτσα καραμέλας. Ένας απίθανος συνδυασμός γεύσεων, που θα σας ξετρελάνει. Η φώτο είναι προσωρινά ενδεικτική.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
80 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πάστες αμυγδάλου, Νουγκατίνες.

Άλλη μία συνταγή για πάστες νουγκατίνες, με υπέροχη κρέμα αμυγδάλου.
Υλικά για 16 πάστες:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. αλεύρι
225 γρμ. αμύγδαλα, τριμμένα στο μπλέντερ σκόνη, (όχι απαραίτητα ασπρισμένα)


Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ζακυνθινή Χριστουγεννιάτικη κουλούρα

Η παραδοσιακή Ζακυνθινή κουλούρα που κόβουμε στη Ζάκυνθο την παραμονή των Χριστουγέννων, φυσικά περιέχει και το τυχερό φλουρί. Μάλιστα έχουμε το έθιμο κάθε σπίτι την ώρα που κόβει την κουλούρα, να βαράει και τουφεκιές, (σμπάρα) Την κουλούρα την κόβει ο νοικοκύρης του σπιτιού, αφού πρώτα την σταυρώσει λέγοντας το "Η Γέννησή Σου Χριστέ ο Θεός", με κρασί και λάδι βουτώντας ένα ματσάκι φτιαγμένο από ένα κλαράκι ελιάς, ένα άγριας σπαραγγιάς, και ένα από σκίνο, πάνω από την φωτιά του τζακιού. (Στη γωνιά που λέγαμε παλιά...)
Η Ζακυνθινή παραμονιάτικη κουλούρα των Χριστουγέννων, κανονικά γίνεται με τρύπα στη μέση, και σύμφωνα με μια παλιά τοπική παράδοση, συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο Σπήλαιο της Γέννησης. Το "ηύρεμα" (φλουρί) συμβολίζει το Θείο Βρέφος. Το κρασί και το λάδι, που ρίχνει ο σπιτονοικοκύρης στη φωτιά από το κέντρο της κουλούρας, συμβολίζουν τα δώρα των Μάγων, και τα τρία κλαράκια ελιά, σπαραγγιά, και σκίνο, τους τρεις Μάγους.

Υλικά:
600 γρμ. αλεύρι σκληρό, ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τάρτα μους, λευκής σοκολάτας


Ένα υπέροχο γλύκισμα, με αφράτη μους λευκής σοκολάτας, επικάλυψη γλάσου λευκής σοκολάτας, και κύματα μαύρης σοκολάτας, με αποξηραμένα φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Αρκετά εύκολη συνταγή, και οικονομική. Απολαύστε την.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
90 γρμ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
75 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παντεσπάνι

Τέλεια βασική συνταγή για αφράτο παντεσπάνι.

Παντεσπάνι: (για 2 φέτες με τσέρκι 26 cm.) 
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα coca cola, με επικάλυψη γλάσο coca cola

Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα γλύκισμα με βάση την coca cola. Μου άρεσε ή ιδέα της γεύσης από το αγαπημένο για πολλούς αυτό αναψυκτικό. Και έτσι κατέληξα να κάνω δύο γλυκά, ένα ζελέ, και μία τούρτα, με γεύση coca cola. Δοκιμάστε αυτή την μοναδική γεύση σε γλυκό. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Παντεσπάνι, για φόρμα με τσέρκι 26 εκ.:
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Ζελέ coca cola, και εξωτικά φρούτα

Το αγαπημένο αναψυκτικό στο μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, απολαύστε το τώρα και σε ζελέ. Μία πρωτότυπη συνταγή από εμένα. Ζελέ coca cola με εξωτικά φρούτα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:
1 λίτρο coca cola
1 μάνγκο


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια oreo

Orea... σοκολατάκια. Τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, σε απολαυστικά σοκολατάκια. Εύκολα, εμφανίσιμα, υπέροχα σοκολατάκια.
Υλικά:
300 γρμ. μπισκότα oreo
100 γρμ. τυρί μασκαρπόνε


Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τούρτα Μάνγκο & Ανανά

Άλλη μία υπέροχη τούρτα με εξωτικά φρούτα. Τούρτα με τρεις στρώσεις τραγανού μπισκότου, και τρεις στρώσεις κρέμας. Δύο στρώσεις κρέμα ανανά, και μία στρώση μάνγκο. Τελειώνοντας με επικάλυψη γλάσου από μάνγκο και ανανά. Γεύση που θα σας παρασύρει σε ...εξωτικές φαντασιώσεις... Η γνήσια φώτο έρχεται σύντομα.
Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
80 γρμ. αλεύρι
200 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Print this page

Print Friendly and PDF