Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Φρουτόπιτα ατομική Panou

Μετά από την υπέροχη φρουτόπιτα που σας έφτιαξα, σειρά έχουν οι ατομικές φρουτόπιτες. Δοκιμάστε αυτές τις πεντανόστιμες ατομικές πίτες φρούτων, με γέμιση από κρέμα φρέσκων φρούτων. Και με μία υπέροχη μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού. Μία ακόμα δικιά μου συνταγή, για όλους τους φίλους του forum. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη, και δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο, και σε κανένα τυροπιτάδικο. Είναι αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά για 8 ατομικές πίτες:

Για τη ζύμη:
100 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. αλεύρι σκληρό


Φρουτόπιτα του Panou

Μία υπέροχη φρουτόπιτα φτιαγμένη από εμένα. Με φανταστικά υπέροχη γευστική, μυρωδάτη ζύμη πορτοκαλιού. Η συνταγή δεν υπάρχει πουθενά στο διαδίκτυο, αλλά όπου αλλού και να ψάξετε. Είναι αποκλειστικά για το sintagespanos.
Για τη ζύμη: 
100 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Ταρτάκια με καραμέλα φιστικιού, και μπανάνα

Απολαύστε τα προτότυπα ταρτάκια, με την μοναδική γεύση καραμέλας φιστικιού, σε συνδυασμό με μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας. Μία συνταγή από εμένα για όλους τους φίλους. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:
25-30 έτοιμα ταρτάκια μικρά, ή 15 μεγάλα, ατομικά
330 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σιρόπι καραμέλας γάλακτος

Υπέροχο σιρόπι καραμέλας γάλακτος, εύκολο, απλό, χρήσιμο, για χίλιες δύο χρήσεις... για παγωτά, για τούρτες, για τζιζ κέικ, για γλυκές κρέπες, για τάρτες, για γαρνίρισμα πολλών γλυκισμάτων, και πού δεν πάει!! Γίνετε και σφιχτή σάλτσα καραμέλας.
Υλικά:
300 γρμ. ζάχαρη άχνη
80 ml νερό


Καριόκες από τον Pano

Απολαύστε την μοναδική γεύση και άρωμα, πραγματικής καριόκας.

Υλικά:

Για τις καριόκες:
500 γρμ. μπισκότα digestive
400 γρμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη μέτρια προς το ψιλό


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σουδάκια με καραμέλα και αμύγδαλο

Σουδάκια. Ένα αγαπημένο γλύκισμα σε μικρούς και μεγάλους. Όλες οι συνταγές λίγο πολύ είναι ίδιες. Αυτή είναι μια συνταγή με την δικιά μου πινελιά, και την δικιά μου ξεχωριστή γεύση, και τρόπο. Δοκιμάστε την.

Υλικά:
Για την ζύμη: (30-35 σουδάκια περίπου)
180 γρμ. νερό
70 γρμ. γάλα


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό πορτοκάλι

Άλλη μία γευστική δροσερή συνταγή παγωτού, με γεύση από φρέσκα πορτοκάλια. Όλο δροσιά για το καλοκαίρι.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα ψυγείου
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος, Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Παγωτό φιστίκι

Άλλη μία νέα δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση φιστίκι. 
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου


Κρέμα αμυγδάλου

Υπέροχη κρέμα αμυγδάλου, για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κέικ πορτοκαλιού

Το ποιο αφράτο και μοσχομυροδάτο κέικ που φάγατε ποτέ. Μία συνταγή που την φτιάχνω πάνω από 30 χρόνια, και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο... Δοκιμάστε την.
Υλικά:
1 αλεύρι κόκκινη φαρίνα, ή φαρινάπ (500 γρμ.)
1 βούτυρο βιτάμ (250 γρμ.) σε θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF