Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γλάσο πορτοκαλιού

Ένα υπέροχο αρωματικό γλάσο πορτοκαλιού, για επικάλυψη τούρτας, και γλυκών.
Υλικά:
250 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Τέλειο γκανάζ

Το τέλειο γκανάζ με αστραφτερή επιφάνεια για φινετσάτες τούρτες και πάστες.
Υλικά: 
200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
45 γρμ. σιρόπι γλυκόζης


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μηλόπιτα αναποδογυριστή

Μια αλιώτικη μηλόπιτα, πολύ αρωματική και νόστιμη, με μπαχαρικά, σταφίδες, καρύδια, και σάλτσα καραμέλας!! Δοκιμάστε την και θα μου πείτε αποτελέσματα. 
Υλικά για στρογγυλό ταψί, ή φόρμα 26 εκ.:

Για τη σάλτσα καραμέλας:
130 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουτ. σ. νερό


Σοκολατάκια πραλίνας φουντουκιού

Σοκολατάκια πραλίνας θα βρείτε αρκετές συνταγές. Σαν αυτή την υπέροχη, μοναδική συνταγή για σοκολατάκια πραλίνας, με χειροποίητη σπιτική πραλίνα φουντουκιού από καραμελωμένα φουντούκια, και φιστίκι Αιγίνης, δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά. Απλά, εύκολα, αρωματικά, καταπληκτικά.

Υλικά για 800 γρμ. περίπου, 25-30 σοκολατάκια :

Για την γέμιση:
230 γρμ. φουντούκια ανάλατα, καβουρδισμένα
120 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Mπάρες δημητριακών, με αποξηραμένα φρούτα

Υγιεινές μπάρες δημητριακών για ενέργεια και δύναμη, με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, και σοκολάτα. Για όλη την οικογένεια, και για όλη την ημέρα.
Υλικά για ένα τετράγωνο ταψάκι 40 - 45 εκ. 25-30 μπάρες:
200 γρμ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
180 γρμ. νιφάδες βρώμης


Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα για κρέπες (ζύμη)

Η κρέμα είναι για υπέροχες σπιτικές γλυκιές, ή αλμυρές κρέπες.
Υλικά για 10 περίπου κρέπες:
120 γρμ. αλεύρι σκληρό
170 γρμ. γάλα


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα oreo, με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Ένα υπέροχο αφράτο γλυκάκι, αρκετά εύκολο. Τάρτα με βάση από μπισκότα oreo, μους με φυστικοβούτυρο, τυρί κρέμα, πραλίνα φουντουκιού, και κομματάκια σοκολάτας. Γέμιση και επικάλυψη με σοκολάτα, φουντούκια, και τριμμένα μπισκότα oreo.
Υλικά:

Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα oreo βανίλιας, τριμμένα σκόνη
100 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τούρτα πραλίνα - πορτοκάλι

Άλλη μια υπέροχη τούρτα. Με παντεσπάνι σοκολάτας, μια στρώση με κρέμα πραλίνας φουντουκιού, μια δεύτερη στρώση με κρέμα πορτοκάλι, και επικάλυψη γλάσου μαύρης και λευκής σοκολάτας. Απίστευτα φανταστική. Την συγκεκριμένη την έκανα με δύο παντεσπάνια, ένα σοκολάτας, και ένα αμυγδάλου. Μου είχαν περισέψει από άλλη τούρτα... Δεν πετάμε τίποτα!!
Υλικά για τούρτα 24 cm:

Παντεσπάνι: (για 2 φέτες 24 cm.)
170 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
120 γρμ. ζάχαρη


Πραλίνα φουντουκιού (πάστα)

Πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, ή φουντουκόπαστα. Είναι μία πάστα την οποία την χρησημοποιούμε σαν βάση για γεύση και άρωμα σε διάφορα γλυκά. Επίσης με αυτήν  φτιάχνουμε και σπιτική μερέντα. (Οι φώτο είναι ενδεικτικές).
Υλικά:
200 γρμ. φουντούκια ανάλατα, καβουρδισμένα
100 γρμ. ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF