Το τέλειο γκανάζ με αστραφτερή επιφάνεια για φινετσάτες τούρτες και πάστες.
Υλικά: 200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
45 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
60 γρμ. ζάχαρη
25 γρμ. νερό
300 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο και πάνω, τεμαχισμένη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το νερό, τη ζάχαρη, και την γλυκόζη, να βράσουν, και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη κουβερτούρα. Αναμειγνύουμε με το ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, ανακατέψτε καλά με μια πλαστικιά σπάτουλα, μαρίζ.
Μείγμα 630 γρμ.
Αν θέλει υμε να φτιαξουμε γκαναζ λευκης σοκολατας, τι αναλογιες πρεπει να χρησιμοποιησουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλει υμε να φτιαξουμε γκαναζ λευκης σοκολατας, τι αναλογιες πρεπει να χρησιμοποιησουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφή150 γρμ κρέμα γάλακτος, και ως έχουν τα υπόλοιπα υλικά. Απλά θα βγει λίγο λιγότερη. Αν δεν φτάνει, πρόσθεσε 1/3 επιπλέον της δόσης, ή ανάλογα πόση σου χρειάζεται.
ΔιαγραφήΉ άλλη εναλλακτική λύση είναι τα υλικά ως έχουν, απλά βάζεις λευκή σοκολάτα, και προσθέτεις 50 γρμ. βούτυρο κακάο βρώσιμο ζαχαροπλαστικής. Είναι σε κομμάτια, σκληρό σαν σοκολάτα.
ΔιαγραφήΓια μεγάλη τούρτα 45×30 εκ. αυτή η ποσότητα γκανάζ που γράφετε είναι αρκετή ή να κάνω διπλή δόση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφή